Κρήτη

Πώς σώθηκε λουόμενη στην μανιασμένη θάλασσα: Καρέ - καρέ η διάσωση

Φωτογραφίες από την επιχείρηση διάσωσης της τουρίστριας που παρασύρθηκε με το στρώμα της

Στιγμές αγωνίας έζησαν οι λουόμενοι την Παρασκευή, όταν εξαιτίας των ισχυρών νοτιοδυτικών ανέμων κινδύνευσε η ζωή μίας τουρίστριας, στην παραλία Κλωτζανή στα Μάλια.

Παρόλο που οι άνεμοι το πρωί της Παρασκευής ήταν ισχυροί, η 60χρονη τουρίστρια αψηφώντας τον κίνδυνο, αποφάσισε να πάρει το στρώμα της και να πάει για κολύμπι.

Ωστόσο αυτό δεν αποδείχτηκε καλή ιδέα για την 60χρονη, η οποία παρασύρθηκε από τους δυνατούς ανέμους και δεν μπορούσε να βγει στην ακτή.

Απεγνωσμένη η τουρίστρια φώναζε για βοήθεια, ενώ ο σύζυγός της και οι λουόμενοι που βρίσκονταν στην παραλία έκαναν ότι μπορούσαν, μιας και η γυναίκα απομακρυνόταν όλο και περισσότερο από την ακτή. Για καλή τους τύχη, βρέθηκε μια κοπέλα, η βοήθεια της οποίας αποδείχθηκε σωτήρια.

Η κοπέλα κινήθηκε άμεσα και με γρήγορες κινήσεις έριξε στη θάλασσα το τζετ σκι από την επιχείρηση του πατέρα της, η οποία ήταν κλειστή λόγω καιρικών συνθηκών.

Μέσα σε λίγα λεπτά κατάφερε να βγάλει σώα την τουρίστρια, η οποία είχε υποστεί ισχυρό σοκ.

Η τουρίστρια είναι καλά στην υγεία της και ευτυχώς η περιπέτεια της είχε αίσιο τέλος.

Μετά το πέρας της διάσωσης στελέχη του λιμεναρχείου Χερσονήσου μετέβησαν στο σημείο και κατέγραψαν το περιστατικό.

Το θέμα κάνει γνωστό στο neakriti η κ. Δήμητρα Πρινάρη με σχετικές φωτογραφίες από τη στιγμή της διάσωσης, άκρως ενδεικτικές  της επικίνδυνης κατάστασης που είχε δημιουργηθεί για την 60χρονη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια