Κρήτη

Πώς σώθηκε λουόμενη στην μανιασμένη θάλασσα: Καρέ - καρέ η διάσωση

Φωτογραφίες από την επιχείρηση διάσωσης της τουρίστριας που παρασύρθηκε με το στρώμα της

Στιγμές αγωνίας έζησαν οι λουόμενοι την Παρασκευή, όταν εξαιτίας των ισχυρών νοτιοδυτικών ανέμων κινδύνευσε η ζωή μίας τουρίστριας, στην παραλία Κλωτζανή στα Μάλια.

Παρόλο που οι άνεμοι το πρωί της Παρασκευής ήταν ισχυροί, η 60χρονη τουρίστρια αψηφώντας τον κίνδυνο, αποφάσισε να πάρει το στρώμα της και να πάει για κολύμπι.

Ωστόσο αυτό δεν αποδείχτηκε καλή ιδέα για την 60χρονη, η οποία παρασύρθηκε από τους δυνατούς ανέμους και δεν μπορούσε να βγει στην ακτή.

Απεγνωσμένη η τουρίστρια φώναζε για βοήθεια, ενώ ο σύζυγός της και οι λουόμενοι που βρίσκονταν στην παραλία έκαναν ότι μπορούσαν, μιας και η γυναίκα απομακρυνόταν όλο και περισσότερο από την ακτή. Για καλή τους τύχη, βρέθηκε μια κοπέλα, η βοήθεια της οποίας αποδείχθηκε σωτήρια.

Η κοπέλα κινήθηκε άμεσα και με γρήγορες κινήσεις έριξε στη θάλασσα το τζετ σκι από την επιχείρηση του πατέρα της, η οποία ήταν κλειστή λόγω καιρικών συνθηκών.

Μέσα σε λίγα λεπτά κατάφερε να βγάλει σώα την τουρίστρια, η οποία είχε υποστεί ισχυρό σοκ.

Η τουρίστρια είναι καλά στην υγεία της και ευτυχώς η περιπέτεια της είχε αίσιο τέλος.

Μετά το πέρας της διάσωσης στελέχη του λιμεναρχείου Χερσονήσου μετέβησαν στο σημείο και κατέγραψαν το περιστατικό.

Το θέμα κάνει γνωστό στο neakriti η κ. Δήμητρα Πρινάρη με σχετικές φωτογραφίες από τη στιγμή της διάσωσης, άκρως ενδεικτικές  της επικίνδυνης κατάστασης που είχε δημιουργηθεί για την 60χρονη.

Σχόλια