Ημιμαραθώνιος Κρήτης: Σήμερα η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού - Τι διαφορετικό έχει φέτος

Κρήτη
Ημιμαραθώνιος Κρήτης: Σήμερα η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού - Τι διαφορετικό έχει φέτος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότεροι από 4.000 συμμετέχοντες από 41 χώρες αύριο στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης...

Τα βλέμματα όλων σήμερα στο Αρκαλοχώρι για την σημερινή μεγάλη γιορτή του Ημιμαραθωνίου Κρήτης.

Μια γιορτή αθλητισμού, πολιτισμού και εθελοντισμού, στην οποία συμμετέχουν 4.000 αθλητές-τριες από 41 χώρες.

Μεγάλα ονόματα του ελληνικού αθλητισμού, όπως ο Χριστόφορος Μερούσης, ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, ο Γιάννης Ζερβάκης, ο Γιώργος Μίνος, ο Ιάσονας Ιωαννίδης, η Ζωή Ανδρικοπούλου, αλλά και πολλοί διακεκριμένοι αθλητές του παγκόσμιου στίβου, όπως ο Γάλλος Nicolas Dalmasso, οι Βέλγοι Laerte Dennis και Paquet Αmaury, οι Πολωνοί Mateusz Madziar και Nartowski Kamil, ο Γάλλος Holzerny Benoit και η Γαλλίδα Hamel Severine, λαμβάνουν μέρος σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού.

Εκλεκτοί καλεσμένοι...

Φέτος για πρώτη φορά τρέχουν στο αγώνισμα του Ημιμαραθωνίου δύο τυφλοί αθλητές, ο Στέργιος Σιούτης και ο Χρήστος Κορομηλάς, αλλά και ο συντοπίτη μας παραολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής Μανόλης Στεφανουδάκης, που θα συμμετέχει με ειδικό τροχήλατο όχημα στα 21 χλμ.

Επίσης συμμετέχουν και άλλοι σπουδαίοι αθλητές να παίρνουν μέρος στους αγώνες και, μεταξύ αυτών, ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας Θοδωρής Παπαλουκάς, ενώ συγκινητική και η συμμετοχή της πολυμελούς ομάδας του Συλλόγου Αθλουμένων Νεφροπαθών.

Στο περίπτερο ενημέρωσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών, του “Οράματος Ελπίδας”,  η πρωταθλήτρια ξιφασκίας με αμαξίδιο Έφη Βλάμη. Η φετινή διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Κρήτης στηρίζει επίσης οικονομικά το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, καθώς και πολλούς τοπικούς φορείς.

Εκτός από το αγωνιστικό μέρος, θα υπάρχουν βέβαια και μουσικές εκδηλώσεις καθώς και πλούσιοι μεζέδες για τους χιλιάδες επισκέπτες.

Το πρόγραμμα των αγώνων: 8:50 εκκίνηση στα 10 χλμ, 9:10 εκκίνηση στα 21 χλμ., 9:15 εκκίνηση στα 1.000 μ., 12:00 εκκίνηση στα 5 χλμ., 12:40 εκκίνηση αγώνα ΑμεΑ, 13:10 απονομές νικητών και 14:00 κρητικό γλέντι.

Αλλαγές στην κυκλοφορία των οχημάτων φέρνει ο «Ημιμαραθώνιος Κρήτης» την Κυριακή 6 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής, η κυκλοφορία στην περιοχή του Τοπικού διαμερίσματος του Δήμου Μινώα Πεδιάδος θα έχει ως εξής:

Στην διαδρομή από Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου – Μάχης Κρήτης –Ελ. Βενιζέλου – Σάββα Πέππα –Μάχης Κρήτης – Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου καθώς και σε όλο το μήκος της επ οδού από δ.ε. Αρκαλοχωρίου έως τ.κ Χουμερίου.

Στην διαδρομή από Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου – Μάχης Κρήτης – Ελ. Βενιζέλου – επαρχιακή οδό Αρκαλοχωρίου προς τ.κ. Χουμερίου-Βόνης – Γαλατά – Θραψανού –δ.ε. Αρκαλοχωρίου – Ελ. Βενιζέλου – Μάχης Κρήτης- Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου

Η κυκλοφορία των οχημάτων στη δ.ε. Αρκαλοχωρίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδας κατά τις ώρες διακοπής της κυκλοφορίας θα διεξάγεται μέσω παράπλευρων οδών ήτοι όλα τα οχήματα με κατεύθυνση από Ηράκλειο προς Καστέλλι, Βιάννο, Γαρίπα κλπ τ.δ. καθώς και αντιστρόφως από προαναφερόμενες περιοχές προς το Ηράκλειο θα εκτρέπονται από την περιφερειακή οδό Αρκαλοχωρίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση από και προς τα τ.δ. Θραψανό, Βόνη, Γαλατά και Χουμέρι θα διεξάγεται από λοιπές παράπλευρες οδούς.

«Η διακοπή της κυκλοφορίας θα πραγματοποιείται σταδιακά κατά μήκος της διαδρομής και θα αποδίδεται στην κυκλοφορία αμέσως μετά την διέλευση των αθλητών.     

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους, να αποφύγουν την κίνησή τους στις παραπάνω περιοχές κατά τις ώρες της εκδήλωσης, να απομακρύνουν εγκαίρως τα σταθμευμένα οχήματά τους από τις ανωτέρω οδούς, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News