Υδρογονάνθρακες σε νέες περιοχές της Κρήτης; – Οι διαπιστώσεις για καινούριες έρευνες

Κρήτη
Υδρογονάνθρακες σε νέες περιοχές της Κρήτης; – Οι διαπιστώσεις για καινούριες έρευνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά τι διαπιστώνει η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων

Ενδιαφέρον της διεθνούς πετρελαϊκής βιομηχανίας για τις θαλάσσιες περιοχές στο κεντρικό Ιόνιο και νότια της Κρήτης που δεν έχουν παραχωρηθεί έως τώρα για έρευνες υδρογονανθράκων, διαπιστώνει η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), από τις παρουσιάσεις που κάνει τους τελευταίους μήνες σε συνέδρια και συναντήσεις στελεχών πετρελαϊκών εταιρειών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΔΕΥ Γιάννη Μπασιά, δεν αποκλείεται το ενδιαφέρον να εκδηλωθεί τους επόμενους μήνες, οπότε θα ακολουθηθεί η διαδικασία που εφαρμόστηκε νωρίτερα και με τις περιοχές του Ιονίου και δυτικά - νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Δηλαδή, εκδήλωση ενδιαφέροντος από τις εταιρίες, προκήρυξη διαγωνισμού, υπογραφή και κύρωση των συμβάσεων από τη Βουλή.

Οι πρώτες ερευνητικές γεωτρήσεις, όπως εκτίμησε ο κ. Μπασιάς, στις θαλάσσιες περιοχές που παραχωρήθηκαν αναμένονται μετά από περίπου τρία χρόνια, οπότε και θα είναι διαθέσιμη η τεχνολογία που απαιτείται για έρευνες στα θαλάσσια βάθη της περιοχής που φθάνουν και τα 3600 μέτρα.

 Νωρίτερα - μέσα στο 2020 - η κοινοπραξία των Ελληνικών Πετρελαίων προγραμματίζει με την Έντισον ερευνητική γεώτρηση στο Δυτικό Πατραϊκό Κόλπο, όπου, ο υπό διερεύνηση γεωλογικός στόχος είναι της τάξης των 140 εκατομμυρίων βαρελιών ισοδύναμου πετρελαίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News