Ε. Σχοιναράκη-Ηλιάκη: Τα σεξιστικά σχόλια εναντίον γυναικών δείχνουν έλλειψη πολιτισμού

Κρήτη
Ε. Σχοιναράκη-Ηλιάκη: Τα σεξιστικά σχόλια εναντίον γυναικών δείχνουν έλλειψη πολιτισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Ήταν σοκαριστική η εμπειρία που βιώσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τα σεξιστικά σχόλια σε βάρος γυναίκας Δημ. Συμβούλου, που δεν ανήκει στην παράταξή μας"

Η επικεφαλής του Συνδυασμού «ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ Αξίζει», κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη, με αφορμή τα απαράδεκτα σχόλια του κ. Ξυλούρη προς την εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλο της δημοτικής παράταξης «Ηράκλειο 3.7.5», κ. Σπανάκη, δήλωσε τα εξής:

  «Ως επικεφαλής του Συνδυασμού «ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ Αξίζει», ως Πρόεδρος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών Ελλάδος αλλά και ως γυναίκα καταδικάζω απερίφραστα όλα όσα έγιναν χθες κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου.»

  Τα σεξιστικά σχόλια σε βάρος γυναικών που είναι δημόσια πρόσωπα αποτελούν συχνό φαινόμενο και έχουν στόχο την υποβάθμισή τους. Έχει παρέλθει ο καιρός που τέτοιες συμπεριφορές έκαναν φανερή τη διάκριση μεταξύ του ανδρικού και του γυναικείου φύλου. Οι φραστικές επιθέσεις σε γυναίκες δεν πρέπει να σταματήσουν επειδή είναι σεξιστικές. Πρέπει να σταματήσουν επειδή είναι άσχετες.

  Καλώ τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Β. Λαμπρινό, να καταδικάσει δημοσίως το χθεσινό φαινόμενο και να φανεί αντάξιος του θεσμικού ρόλου του απέναντι στα πρόσωπα που ο ίδιος έχει επιλέξει σε δημόσιες θέσεις. Το Ηράκλειο αξίζει να πάει μπροστά και θα είμαστε αντίθετοι με κάθε παρόμοιο γεγονός στο μέλλον. Είναι ζήτημα πολιτικού πολιτισμού.

  Ακολουθεί η επιστολή του Συνδυασμού «ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ ΑΞΙΖΕΙ» προς τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου Ηρακλείου, κ. Γρηγόρη Πασπάτη.

   «Σε συνέχεια της τοποθέτησής μου στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου την Δευτέρα 30-09-2019,  σχετικά με όσα συνέβησαν κατά τη συνεδρίαση, θέλω να τονίσω ότι:

«Ήταν σοκαριστική η εμπειρία που βιώσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τα σεξιστικά σχόλια σε βάρος γυναίκας Δημ. Συμβούλου, που δεν ανήκει στην παράταξή μας.

Ως επικεφαλής της παράταξης «ΗράκλειΟΝ Αξίζει» και ως Πρόεδρος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών Ελλάδας, καταδικάζουμε το περιστατικό, που δεν διαφέρει από την συκοφαντική δυσφήμιση ή ακόμη και την σωματική βία.

Είναι καθαρά λεκτική πράξη βίας κατά γυναίκας που συμμετέχει στα κοινά.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Γνωρίζοντας και την ευαισθησία σας σε τέτοια θέματα,

Σας καλούμε να προστατεύσετε, ως Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, τις γυναίκες που μετέχουν με την ψήφο των πολιτών του Ηρακλείου στον κορυφαίο Δημοκρατικό θεσμό της πόλης μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News