ΣΥΡΙΖΑ: Από την Κρήτη ξεκινούν οι περιοδείες για την ανασυγκρότηση του κόμματος

Κρήτη
ΣΥΡΙΖΑ: Από την Κρήτη ξεκινούν οι περιοδείες για την ανασυγκρότηση του κόμματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διαδικασία εγγραφής νέων μελών αποτελεί προτεραιότητα στο ΣΥΡΙΖΑ

Από Κρήτη και Πάτρα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ξεκινά τις περιοδείες του για τις εγγραφές νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς επιθυμεί να μην χαθεί χρόνος στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του - νέου - κόμματος.

Το πρόγραμμα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα οριστικοποιηθεί αμέσως μετά την επιστροφή του από τα Σκόπια, του οποίου συμπωματικά έστω, η παρουσία του εκεί συνέπεσε με την επίσημη ανακοίνωση της ανάθεσης στην Αθήνα της φύλαξης του εναέριου χώρου της Βορείου Μακεδονίας. Η εξόρμηση για εγγραφή νέων μελών, βέβαια, θα αφορά το σύνολο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας, ενώ οι περιοδείες θα συνδυαστούν με την προώθηση των πολιτικών θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της αντιπαράθεσής της με την κυβέρνησης.

Έως τις 20 Οκτωβρίου θα είναι έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα -την ευθύνη για τη λειτουργία της οποίας έχει ο Αλέξης Χαρίτσης- ώστε να ξεκινήσει και η ηλεκτρονική εγγραφή νέων μελών, τα οποία, πάντως, θα πρέπει να έχουν αυτοπρόσωπη παρουσία στην παραλαβή της ταυτότητας μέλους.

Σε λίγες ημέρες, επίσης, θα αρχίσει να τρέχει διαφημιστική καμπάνια υπό τον τίτλο “Πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου”, με έμφαση στα social media.

Τις επόμενες ημέρες θα συγκροτηθεί και η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Ανασυγκρότησης, η οποία θα εκλέξει οργανωτικό γραφείο και, όπως όλα δείχνουν, δεν θα εκλέξει τελικά Πολιτική Γραμματεία, καθώς θα έχει την οργανωτική ευθύνη του Συνεδρίου και όχι την πολιτική, την οποία θα έχει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Την άλλη εβδομάδα, επίσης, θα συγκροτηθεί η Επιτροπή Προγράμματος, που υπό την ευθύνη του Γιώργου Σταθάκη θα διαμορφώσει το νέο Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην υπουργός ξεκινά τις διαβουλεύσεις με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και πρώην βουλευτές, αλλά και με επιστήμονες, προκειμένου να καταλήξει στην τελική του πρόταση για τη σύνθεση της Επιτροπής, ενώ σημαντικό ρόλο θα έχουν και νέα σε ηλικία στελέχη, που έχουν αποκτήσει εμπειρία συμμετέχοντας στις διαπραγματεύσεις της πρώην κυβέρνησης με τους θεσμούς.

Στόχος, πάντως, της Κουμουνδούρου είναι να μην χαθεί το μομέντουμ των ομόφωνων αποφάσεων της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, κυρίως, όμως, της προσέλευσης πολιτών και δη νεολαίας στο Φεστιβάλ “Σπούτνικ” της Ν. ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News