Καιρός για… βουτιές την Κυριακή - Αναλυτική πρόγνωση για την εβδομάδα

Κρήτη
Καιρός για… βουτιές την Κυριακή - Αναλυτική πρόγνωση για την εβδομάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποχαιρετούμε το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου με… βουτιές - Αναλυτικά ο καιρός όλης της εβδομάδας

Καλοκαιρινός προβλέπεται ο καιρός και αύριο Κυριακή, καθώς ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς κατά τόπους.

Έτοιμοι να υποδεχτούμε τον Οκτώβριο, καθώς διανύουμε το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου και ο καιρός είναι άκρως ευνοϊκός για τις τελευταίες μας βουτιές, καθώς ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές θα φτάσει και θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αύριο ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπεται αίθριος. Ηλιοφάνεια θα επικρατεί και οι θερμοκρασίες θα είναι σχετικά υψηλές, με τοπικές μόνο νεφώσεις κυρίως στη Πελοπόννησο, στα ορεινά της οποίας υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχοπτώσεων.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 11 έως 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 13 έως 30, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά από 14 έως 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 31, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 26, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 17 έως 30, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 17 έως 27 και στην Κρήτη από 15 έως 27, ενώ στη Νότια Κρήτη θα φτάσει τοπικά τους 29 με 30.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ, με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.

Στη Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι και νοτιοδυτικοί έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς.

Ο καιρός της εβδομάδας

Δευτέρα 30-09-2019

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και θα κυμανθεί 2 με 3 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Τρίτη 01-10-2019

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ανατολικά ορεινά είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη 02-10-2019

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια δυτικοί έως 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

Πέμπτη 03-10-2019

Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, οι οποίες στα δυτικά βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές.Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 04-10-2019

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ που βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

Η πρόγνωση για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News