Στ. Αρναουτάκης: Μέλημα μας η βοήθεια των επιχειρήσεων μετά το κανόνι Thomas Cook

Κρήτη
Στ. Αρναουτάκης: Μέλημα μας η βοήθεια των επιχειρήσεων μετά το κανόνι Thomas Cook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόμινο οι εξελίξεις στην τουριστική αγορά μετά την πτώχευση της Thomas Cook στο Ηνωμένο Βασίλειο , την Πολωνία, την Αυστρία, την Ολλανδία , τη Γερμανία.

Να μην πληρώσουν τα σπασμένα οι εργαζόμενοι στον τουρισμό ζητά το Σωματείο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Έκτακτη σύσκεψη χθες στην περιφέρεια προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση, με το κόστος της ζημιάς στο νησί να ανέρχεται κοντά στα 100 εκατομμύρια.

Τη Δευτέρα η Διυπουργική σύσκεψη στο Υπουργείο Τουρισμού με αντικείμενο τη βοήθεια των επιχειρήσεων που συνεργάζονταν με το συγκεκριμένο γραφείο αλλά και την προστασία των εργαζόμενων.

«Συντονίζουμε τις ενέργειες μας με το Υπουργείο και παράλληλα πιέζουμε προς κάθε κατεύθυνση ώστε να υπάρξουν διευκολύνσεις προς τους φορείς του τουρισμού και τους εργαζόμενους» είπε στον 98.4 ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Στις προτάσεις : Για τους επιχειρηματίες αναστολή πληρωμής ΦΠΑ στα συμβόλαια που έχουν κοπεί και τραπεζικές διευκολύνσεις. Για τους εργαζόμενους να μπουν ένα μήνα παραπάνω στο Ταμείο Ανεργίας όσοι εργάζονται στα ξενοδοχεία που έχουν αποκλειστική συνεργασία με την Thomas Cook και διασφάλιση των δεδουλευμένων τους.

Στόχος της περιφέρειας σύμφωνα με τον ίδιο επίσης η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την Κρήτη για το υπόλοιπο του 2019 και το 2010.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News