Κρήτη

«Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ»: Εξαντλήθηκαν σε 1 ώρα τα χρήματα στην Κρήτη

Ζητούνται επιπλέον πόροι

Σε χρόνο ρεκόρ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια από το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ». Σύμφωνα με  το ΤΕΕ Τμήμα Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης τα χρήματα εξαντλήθηκαν σε μια μόλις ώρα ενώ με επιστολή προς τον υπουργό ζητούνται επιπλέον πόροι.

Αναλυτικά η επιστολή του ΤΕΕ:

Προς

Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ – Aίτημα για επιπλέον πόρους .

κ. Υπουργέ,

«Η Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ αποφάσισε να σας αποστείλει την παρούσα επιστολή ενημερώνοντάς σας ότι:

Σήμερα, 25-9-2019 ήταν η ημερομηνία έναρξης για την Περιφέρεια Κρήτης του προγράμματος ''Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ.'' Το πρόγραμμα άνοιξε όπως είχε αναγγελθεί στις 10.00 και τα χρήματα εξαντλήθηκαν λίγο πριν τις 11:00.

 Μέσα στο χρόνο αυτό, οι συνάδελφοι υπέβαλαν ελάχιστες από τις προτάσεις που είχαν προετοιμάσει για λογαριασμό των ενδιαφερόμενων πολιτών μας.

Το προηγούμενο διάστημα γινόταν αντιληπτό από όλους μας, πως μέρα με τη μέρα η ζήτηση και το ενδιαφέρον ήταν διαρκώς αυξανόμενο.

Δυστυχώς για πλήθος πολιτών της περιοχής ευθύνης μας δεν κατέστη δυνατό να υποβάλλουν την πρόταση τους, παρότι είχε προηγηθεί σωστή και επαρκής προετοιμασία γιατί, λανθασμένα, δε δόθηκε η δυνατότητα να υποβληθούν ακόμη μεγαλύτερος αριθμός προτάσεων  ανεξάρτητα αν έχουν δεσμευτεί οι διαθέσιμοι μέχρι εκείνη τη  στιγμή πόροι.

Επίσης πολλές αιτήσεις παρόλο που υποβλήθηκαν και ήταν πλήρεις δεν κατάφεραν να δεσμεύσουν πόρους ώστε να οριστικοποιηθούν.

Σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή θεωρώντας ότι η πολιτεία οφείλει να αξιοποιήσει όλη την προετοιμασία και τα αιτήματα που επεξεργάστηκαν οι συνάδελφοί μας  το τελευταίο διάστημα αναζητώντας άμεσα επιπλέον πόρους ώστε να μην καλλιεργείται αίσθημα αδικίας ή άνισης μεταχείρισης μεταξύ των πολιτών». 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η επιστολή του ΤΕΕ/ δυτικής Κρήτης:

Προς

Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ – Aίτημα για επιπλέον πόρους .

κ. Υπουργέ,


κ. Υπουργέ
 

Όπως γνωρίζετε σήμερα 25-09-2019 ήταν η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ΄οίκον ΙΙ» για την Περιφέρεια Κρήτης. Πληροφορηθήκαμε όμως, άμεσα, από μέλη μας διπλωματούχους μηχανικούς, ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος έκλεισε δηλαδή εξάντλησε τους πόρους της Περιφέρειας Κρήτης, μέσα σε μια ώρα περίπου αφήνοντας εκτός μεγάλο πλήθος περιπτώσεων πολιτών που επιθυμούσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Επειδή τον τελευταίο καιρό ήταν ξεκάθαρη η μεγάλη αύξηση του ενδιαφέροντος των πολιτών και των μηχανικών για το θέμα και στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, με την έντονη οικονομική κρίση και την οικοδομική δραστηριότητα να έχει δεχθεί μεγάλα πλήγματα είναι πραγματικά κρίμα να δημιουργούνται τέτοια προβλήματα ενώ η λύση τους ανάγεται σε θέματα εύρεσης πόρων, οργάνωσης και προγραμματισμού.

Παρακαλούμε λοιπόν να επανεξετάσετε  συνολικά το πρόγραμμα δεσμεύοντας επιπλέον πόρους ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους ενδιαφερόμενους να προχωρήσουν στην ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους.

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια