Φονικές κακοκαιρίες στην Κρήτη: 10.000 ευρώ για τα θύματα

Κρήτη
Φονικές κακοκαιρίες στην Κρήτη: 10.000 ευρώ για τα θύματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οικονομική ενίσχυση για τις οικογένειες που χάθηκαν στα νερά του Γεροπόταμου και του Βατουδιάρη

Επτά μήνες μετά την τραγωδία στον Γεροπόταμο, όπου τέσσερις άνθρωποι παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και έχασαν τη ζωή τους και ένας ακόμα πολύτεκνος κτηνοτρόφος βρήκε τραγικό θάνατο στον Βατουδιάρη ποταμό στον Αποκόρωνα Χανίων, η ελληνική Πολιτεία αποφασίσει να εξοφλήσει ένα οφειλόμενο χρέος προς τις οικογένειες των θυμάτων.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση των υφυπουργών Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου, που προβλέπει για τους συγγενείς πρώτου βαθμού εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 10.000 ευρώ και επιπλέον σε κάθε ένα από τα ανήλικα παιδιά των νεκρών μηνιαίο επίδομα 1.000 ευρώ μέχρι την ενηλικίωσή τους.

Η απόφαση έρχεται να ανακουφίσει οικονομικά τους συγγενείς της 29χρονης, του 28χρονου συζύγου, της 20χρονης αδελφής της γυναίκας και της 58χρονης μητέρας τους, που επέβαιναν στο μοιραίο όχημα που εντοπίστηκε στις 17 Φεβρουαρίου, μετά από μια τεράστια επιχείρηση, θαμμένο κάτω από τη λάσπη στον Γεροπόταμο.

Αντίστοιχα θα αποτελέσει σημαντική ανάσα για τη σύζυγο και τα παιδιά του 62χρονου κτηνοτρόφου από τον Αποκόρωνα, ο οποίος στις 26 Φεβρουαρίου παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού Βατουδιάρη στον Εμπρόσνερο, όταν επιχείρησε να τον διασχίσει, ενώ ήταν σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

«Δίκαιη απόφαση»

Για μια δίκαιη απόφαση, που αναδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπο της ελληνικής Πολιτείας, έκανε λόγο ο δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, υπενθυμίζοντας ότι η περιοχή του Αποκόρωνα είχε δεχτεί μεγάλο πλήγμα από τη θεομηνία και έχει ήδη λάβει πιστώσεις για την αποκατάσταση των καταστροφών.

«Νομίζω είναι σημαντικό που μιλάμε επιτέλους για οικονομική στήριξη των οικογενειών των θυμάτων, οι οποίοι, εκτός από τον πόνο της απώλειας, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις οικονομικές δυσχέρειες της εποχής», είπε.

Δικαιούχοι είναι στην περίπτωση του κτηνοτρόφου από τον Αποκόρωνα η σύζυγος και τα παιδιά τού 62χρονου, και στην περίπτωση των τεσσάρων θυμάτων του Γεροποτάμου οι πλησιέστεροι συγγενείς πρώτου βαθμού. Η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση χορηγείται ανεξάρτητα από οποιαδήποτε άλλη τακτική ή έκτακτη οικονομική ενίσχυση ή επίδομα που καταβλήθηκε ή καταβάλλεται για τη στήριξη των πληγέντων από την πλημμύρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News