Αρναουτάκης για Thomas Cook: «Η ζημιά είναι πολύ μεγάλη στην Κρήτη»

Κρήτη
Αρναουτάκης για Thomas Cook: «Η ζημιά είναι πολύ μεγάλη στην Κρήτη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον υπουργό Τουρισμού συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης και ζήτησε να ληφθούν μέτρα για να μειωθούν οι απώλειες για τον τουριστικό κόσμο της Κρήτης

Κάθε δυνατή ενέργεια που θα βοηθήσει να μειωθούν οι απώλειες στον τουριστικό κόσμο της Κρήτης, από την πτώχευση του Thomas Cook, ζήτησε από την κυβέρνηση ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Παρόντες ήταν ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Κώστας Λούλης.

Στη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε μια πρώτη αποτίμηση των δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί στον τουρισμό της Κρήτης και της χώρας, από την πτώχευση του μεγαλύτερου βρετανικού τουριστικού πράκτορα. Συζητήθηκε επίσης η απαιτούμενη συνεργασία με στόχο να αναζητηθούν οι καλύτερες λύσεις για τον τουριστικό κόσμο, τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχη Κρήτης τόνισε: «Εμείς από την πλευρά την δική μας ζητούμε από την κυβέρνηση να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε οι άνθρωποι του τουρισμού να έχουν τις λιγότερες απώλειες». Ο κ. Αρναουτάκης τόνισε πως «είναι στοχευμένες οι δράσεις που πρέπει να γίνουν», ενώ ανακοίνωσε παράλληλα πως με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης θα γίνει αύριο, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019, σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας στο Ηράκλειο. «Θα έχουμε αύριο μια συνάντηση με τους φορείς του τουρισμού στην Κρήτη, για να δούμε το τελικό ποσό στο οποίο αποτιμάται η ζημιά.

Διότι ακόμα δεν έχουμε πλήρη εικόνα. Στη συνέχεια θα αποφασίσουμε πως συντονίζουμε όλες τις δυνάμεις μας για να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης, υπογραμμίζοντας πως «η ζημιά πάντως είναι πολύ μεγάλη στην Κρήτη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News