Κρήτη

Τα πλαστά διαβατήρια τους «έκαψαν» - 48 αλλοδαποί συνελήφθησαν

Μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα, σχεδόν 50 άνθρωποι προσπάθησαν να φύγουν παράνομα από τη χώρα

Μεγάλη ήταν η επιχείρηση της αστυνομίας στα δύο μεγάλα αεροδρόμια της Κρήτης και στέφθηκε με επιτυχία, αφού οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν συνολικά 48 αλλοδαπούς σε Ηράκλειο και Χανιά για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Όλα έγιναν από τη Δευτέρα 16 έως την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» και στο Διεθνές Αερολιμένα Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης».

Σε ελέγχους που πραγματοποιούνταν καθημερινά, εντοπίστηκαν 33 άντρες, 13 γυναίκες και δύο ανήλικοι οι οποίοι βαρύνονται με την κατηγορία της πλαστογραφίας πιστοποιητικών.

Συγκεκριμένα, σε γενόμενο έλεγχο οι παραπάνω αλλοδαποί επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Πακιστάν, Ρουμανίας, Ιταλίας, Βελγίου, Συρίας, Σουηδίας, Γερμανίας, Γεωργίας, Ισπανίας Ελβετίας, Σλοβακίας, Εσθονίας, Ολλανδίας, Ερυθραίας, Σουδάν, Μάλτας, Πορτογαλίας, Νικαράγουας και Βραζιλίας, προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό την Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Τσεχία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου και Χανίων αντίστοιχα.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της αστυνομίας:

«Συνελήφθησαν, κατά το χρονικό διάστημα από 16.09.2019 έως 22.09.2019 στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» και στο Διεθνές Αερολιμένα Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης» σαράντα οχτώ (48) αλλοδαποί και συγκεκριμένα τριάντα τρείς (33) άνδρες και δεκατρείς (13) γυναίκες ηλικίας από 18 έως 52 ετών και δύο ανήλικοι κατηγορούμενοι για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Συγκεκριμένα, σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών οι παραπάνω αλλοδαποί επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Πακιστάν, Ρουμανίας, Ιταλίας, Βελγίου, Συρίας, Σουηδίας, Γερμανίας, Γεωργίας, Ισπανίας Ελβετίας, Σλοβακίας, Εσθονίας, Ολλανδίας, Ερυθραίας, Σουδάν, Μάλτας, Πορτογαλίας, Νικαράγουας και Βραζιλίας, προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό την Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Τσεχία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου και Χανίων αντίστοιχα.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια