Εκλογές ΕΑΣΗ: Στις κάλπες σήμερα για νέο πρόεδρο και διοικητικό συμβούλιο

Κρήτη
Εκλογές ΕΑΣΗ: Στις κάλπες σήμερα για νέο πρόεδρο και διοικητικό συμβούλιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκατέσσερις υποψηφιότητες για τις εννέα θέσεις του νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Ολοκληρωθήκαν οι ομιλίες με τον απολογισμό του απερχόμενου προέδρου και με ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης, άνοιξαν οι κάλπες και ξεκίνησε η διαδικασία της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου 9μελούς δοικητικού συμβουλίου της ΕΑΣΗ.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 4 το απόγευμα,  προκειμένου να ξεκινήσει η καταμέτρηση των ψήφων.

Θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της νέας διοίκησης με θέμα την εκλογή πρόεδρου και την συγκρότηση σε σώμα.

Εξάλλου, νωρίς το μεσημέρι ολοκληρώθηκε και η διαδικασία μυστικής ψηφοφορίας με θέματα την έγκριση του ισολογισμού της προηγούμενης χρήσης και την απαλλαγή των ευθυνών του απερχόμενου Δ.Σ και των ελεγκτών για την διαχειριστική χρήση του 2018.

Η κάλπη που είχε στηθεί,  ανέδειξε 87 ναι , 34 ΟΧΙ , 2 ΆΚΥΡΑ,  1 ΛΕΥΚΟ ΚΑΙ 1 ΑΠΟΧΗ.

Η αποχή ανήκει στον αντιπρόσωπο του αγροτικού συνεταιρισμού Πραιτωρίων Μ.Καρκαβάτσο που δήλωσε ότι θα απέχει από κάθε διαδικασία.

Η κάλπη στήθηκε παρά την πρόθεση της γενικής συνέλευσης των αντιπροσώπων να προχωρήσουν στις εγκρίσεις δια ανατάσεως χειρός, για την εξοικονόμηση χρόνου.

Μειοψήφησε ωστόσο ο αντιπρόσωπος του αγροτικού συνεταιρισμού Δραπετίου, κ. Γιώργος Σκουλατάκης ο οποίος τόνισε την ανάγκη να τηρηθεί κατά γράμμα το καταστατικό της οργάνωσης.

Όπως επιβεβαίωσε  στη συνέχεια και ο νομικός σύμβουλος της ΕΑΣΗ κ. Γιώργος Γιαχνάκης, από τη στιγμή που υπήρξε έστω και μία αρνητική ψήφος θα έπρεπε να στηθεί κανονικά η κάλπη και να γίνει πρώτα η μυστική ψηφοφορία για να ξεκινήσει στη συνεχεία η διαδικασία εκλογής του νέου Δ.Σ .

Μέχρι στιγμής επίσημα έχει δηλώσει ναι στην διεκδίκηση της προεδρίας ο Ανδρέας Στρατάκης, ενώ πληροφορίες θέλουν να υπάρχει και μία δεύτερη υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου, αυτή του κ. Σταύρου Γαβαλά (γιος του αείμνηστου Μ. Γαβαλά» .

Ωστόσο αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα των εκλογών , καθώς από τους 14 υποψηφίους θα εκλεγούν οι .

Στη συνεχεία αυτοί οι 9 θα συνεδριάσουν προκειμένου να εκλέξουν το νέο πρόεδρο και να γίνει συγκρότηση του νέου Δ.Σ.

Σε δηλώσεις του στο neakriti.gr, ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Στρατάκης, αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η οργάνωση, τόνισε ότι η νέα διοίκηση θα πρέπει να εφαρμόσει πλέον τη μελέτη βιωσιμότητας η οποία βρίσκεται στην ολοκλήρωση της προκειμένου να καταφέρει η οργάνωση  να πετύχει τους στόχους της μέσα από την ρύθμιση στην οποία και έχει ενταχθεί με καταληκτήριο έτος το 2037.

Οι εκλογές διεξάγονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο

Δεκατέσσερις υποψηφιότητες για τις εννέα θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, μία υποψηφιότητα αντιπροσώπου για την ΚΕΟΣΟΕ και δύο για την Ελαιουργική ΚΣΕΠΕΠ κατατέθηκαν  για τις εκλογές της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, που διεξάγονται σήμερα.

Η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της οργάνωσης ξεκίνησε στις 11 το πρωί και θα ψηφίσουν συνολικά 100 αντιπρόσωποι Αγροτικών Συνεταιρισμών, εκπροσωπώντας 141 ψήφους.

Αναλυτικότερα, οι εκλογές θα διεξαχθούν με ενιαίο ψηφοδέλτιο, το οποίο απαρτίζεται για το Διοικητικό Συμβούλιο από τους Αναστάσιο Βρέντζο, Σταύρο Γαβαλά, Γιώργο Γωνιανάκη, Μιχάλη Καμπιτάκη, Νίκο Μπορμπουδάκη, Γιώργο Περογιαννάκη, Γιάννη Πυργιαννάκη, Ανδρέα Στρατάκη, Ζαχαρία Στριλιγκά, Γιώργο Ταμιωλάκη, Γιάννη Φανδινάκη, Γιάννη Φουντουλάκη, Γιάννη Χατζάσκο και Μύρωνα Χιλετζάκη.

Πέρα από τον κ. Στρατάκη, ξανακατεβαίνουν στελέχη όπως ο Μύρων Χιλετζάκης, ο Γιώργος Περογιαννάκης, ο Γιάννης Πυργιαννάκης και άλλοι, που πραγματικά, μαζί με τον Ανδρέα Στρατάκη, έδωσαν πολύ δύσκολες μάχες μέχρι σήμερα για να μπορέσει η ΕΑΣΗ να αποφύγει το “λουκέτο” και να ενταχθεί σε πρόγραμμα γενναίας ρύθμισης χρεών από την Τράπεζα Πειραιώς.

Στο μεταξύ, σε ό,τι αφορά τους αντιπροσώπους για την ΚΕΟΣΟΕ, ενώ μέχρι τώρα υπήρχαν πληροφορίες για περισσότερες υποψηφιότητες, τελικά κανείς δε θέλησε να βάλει υποψηφιότητα μαζί με τον σημερινό πρόεδρο της Ομάδας Αμπελουργών και Ελαιοκαλλιεργητών Κρήτης Πρίαμο Ιερωνυμάκη, που έτσι κι αλλιώς μετέχει ως μέλος στη διοίκηση της ΚΕΟΣΟΕ και είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Κρήτης στη διοίκηση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου. Έτσι θεωρείται σίγουρη η επανεκλογή του στην ΚΕΟΣΟΕ.

Σίγουροι θεωρούνται, όμως, και οι Στάθης Φραγκιαδάκης και Γιάννης Χατζάσκος για την “Ελαιουργική ΚΣΕΠΕΠ”, αφού δύο είναι οι αντιπρόσωποι που εκλέγει η ΕΑΣΗ, για την άλλοτε κραταιά τριτοβάθμια συνεταιριστική οργάνωση ελαιολάδου. Μάλιστα, ο Ανδρέας Στρατάκης αποκάλυψε στην εφημερίδα μας χθες ότι «η Ένωση Ηρακλείου έχει συμφέρον να συμμετέχει, διότι ακόμα και σήμερα η “Ελαιουργική” οφείλει στην οργάνωση ένα υπέρογκο ποσό της τάξης των περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ»!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News