Χανιά: Δράσεις για μια πόλη χωρίς οχήματα

Κρήτη
Χανιά: Δράσεις για μια πόλη χωρίς οχήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με σειρά εκδηλώσεων στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας , ο δήμος Χανίων μέσω της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας ,κάλεσε τους δημότες να συνεργαστούν για να αναβαθμίσουν το επίπεδο ζωής στην πόλη

Σχεδιάζοντας μια πόλη με λιγότερα αυτοκίνητα, η δημοτική αρχή των Χανίων που ήδη εκπονεί μελέτη για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, έστειλε μήνυμα αλλαγής της νοοτροπίας των δημοτών ,καλώντας τους να επιλέξουν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης στην πόλη.

Η ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας που συνεχίστηκε χθες με περιπατητική διαδρομή από τη Νέα Χώρα μέχρι τους Αγίους Αποστόλους, αποτέλεσε την αφορμή για να επικοινωνήσει ο δήμος τις αρχές πάνω στις οποίες στηρίζεται ο σχεδιασμός του.

Η ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας μέσα από τις δράσεις της ,έδωσε ένα στίγμα του σχεδίου που επιχειρείται σταδιακά να εφαρμοστεί και το οποίο στοχεύει στην αντιμετώπιση του οξυμένου κυκλοφοριακού μέσω αποσυμφόρησης του κέντρου από τα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία και στην ενθάρρυνση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης.

Η ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας κορυφώνεται απόψε με εκδηλώσεις στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των λαών.  Μάλιστα οι δρόμοι περιμετρικά του πάρκου έκλεισαν στο πλαίσιο της ημέρας χωρίς αυτοκίνητο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News