Κρήτη

Πανό του ΠΑΜΕ «κυμάτιζε» στον Κούλε

Πανό στο φρούριο του Κούλε είχε τοποθετηθεί τις τελευταίες ώρες

Η κίνηση αυτή έγινε ενόψει και της απεργιακής κινητοποίησης της 24ης Σεπτεμβρίου ενάντια στον αναπτυξιακό νόμο.

Η συγκεκριμένη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο φρούριο Κούλε  ολοκληρώθηκε γύρω στις 10.30 και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:  «Η παρέμβαση των συνδικάτων συνεχίζεται με δυναμική μαζική εξόρμηση στο κέντρο της πόλης».

 

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν κάθε εμποροϋπάλληλο, κάθε καθαρίστρια, κάθε βιομηχανικό εργάτη, κάθε υπάλληλο γραφείου να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του και να δώσει το “παρών” στην απεργιακή συγκέντρωση της 24ης Σεπτέμβρη, στις 10 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.

 

«Να δώσουμε δυναμική απάντηση στην εργοδοσία, την κυβέρνηση και τα τσιράκια τους, ότι οι εργαζόμενοι δε θα επιτρέψουμε να μετατραπούν τα συνδικάτα σε ΚΕΠ και φερέφωνα της κυβερνητικής πολιτικής, ούτε θα συστρατευτούν κάτω από τη σημαία της εργοδοσίας και των συμφερόντων της», επισημαίνει χαρακτηριστικά η διοίκηση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου και συνεχίζει αναφέροντας δεκάδες συνδικαλιστικούς φορείς σε ολόκληρη τη χώρα που έχουν προχωρήσει σε προκήρυξη της απεργίας για τις 24 Σεπτεμβρίου.

 

Η κόντρα των εργατικών συνδικάτων καλά κρατεί

Το κάλεσμα της προσωρινής διοίκησης της ΓΣΕΕ «προκηρύξτε απεργία στις 2 Οκτωβρίου» ακολουθεί η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, εγκαταλείποντας την απόφαση για την απεργία κατά του αναπτυξιακού πολυνοσχεδίου της κυβέρνησης στις 25 Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου (ΠΑΜΕ) προχώρησε σε νέα καταγγελία, με ακόμα πιο σκληρή γλώσσα, σε βάρος της ΓΣΕΕ και των Εργατικών Κέντρων που συντάσσονται μαζί της!

Συγκεκριμένα, χθες η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου ανακοίνωσε ότι «σε συνεργασία με τα υπόλοιπα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης, αλλά και την πλειοψηφία των Εργατικών Κέντρων της χώρας και των Ομοσπονδιών, αποφάσισε - έπειτα και από τη σημαντική εξέλιξη που υπήρξε, με την κυβέρνηση να “τραβάει” την ψήφιση του νομοσχεδίου, αντί για τις 26 Σεπτεμβρίου, στα μέσα του Οκτώβρη - την προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης στις αρχές Οκτωβρίου.

Κομφούζιο και αποπροσανατολισμό προκάλεσαν οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ότι είναι οι ίδιοι η “πατερίτσα” του συστήματος. Δεν έδωσαν τη δυνατότητα να πάμε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι σε μία οργανωμένη και σε συγκεκριμένη ημερομηνία διεξαγωγής απεργιακή κινητοποίηση. Για μία ακόμη φορά, τα “τάγματα εφόδου” των συνδικαλιστών και οπαδών του ΚΚΕ δεν κατάφεραν να υποδουλώσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες του ιστορικού Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Το ΕΚΗ καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που υπονομεύουν το συνδικαλιστικό κίνημα για μικροπαραταξιακά και μικροκομματικά συμφέροντα, αλλά και στις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης, και να συμμετάσχουν στην απεργία στις 2 Οκτωβρίου 2019, ενωμένοι και οργανωμένοι. Τέλος, το Δ.Σ. του ΕΚΗ αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει την Εκτελεστική Γραμματεία του ΕΚΗ για τυχόν νέες αποφάσεις σχετικά με τις κινητοποιήσεις».

 

Σκληρή γλώσσα από δυνάμεις ΠΑΜΕ

«Τρίζουν τα κόκκαλα του Σουκατζίδη, του Περγαλίδη, των αδελφών Χατζηγιώργη και όλων των νεκρών της τάξης μας με αυτά που ζήσαμε στη χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) συνεδρίαση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου. Η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, στοιχιζόμενη πίσω από την ηγετική ομάδα ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ της ΓΣΕΕ, αρνήθηκε χθες (σ.σ. προχθές) στη συνεδρίασή της να πάρει απόφαση για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη και να οργανώσει την πάλη για την απάντηση στο νομοσχέδιο- “έκτρωμα” που “βάζει χέρι” στις κλαδικές συμβάσεις και στη λειτουργία των συνδικάτων.

Έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια τους εκατοντάδες εργάτες που βρέθηκαν στη συνεδρίαση, προκειμένου να απαιτήσουν την προκήρυξη απεργίας στις 24 Σεπτέμβρη, έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια τα εκατοντάδες σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, καθώς και την ΑΔΕΔΥ, που βρίσκονται ήδη σε προετοιμασία της απεργιακής απάντησης στις 24 του μήνα, και παρέπεμψε τον αγώνα... για τον άλλο μήνα, καθώς, λέει, τα σχέδια της κυβέρνησης άλλαξαν και μετέθεσαν τη συζήτηση», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η διοίκηση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου.

«Αυτή τους η κατάπτυστη προσπάθεια υπονόμευσης της απεργίας θυμίζει τις πιο μαύρες μέρες στην ιστορία του εργατικού κινήματος της χώρας μας. Αυτό το απροκάλυπτο σχέδιο διάλυσης και ακύρωσης των συλλογικών αποφάσεων, χωρίς να τηρούνται ούτε τα προσχήματα, έχει εξαπολυθεί, ενώ έχουν πάρει απόφαση η ΑΔΕΔΥ, τα 24 μεγαλύτερα Εργατικά Κέντρα και οι 14 μεγαλύτερες Ομοσπονδίες μέχρι στιγμής, καθώς επίσης και εκατοντάδες πρωτοβάθμια συνδικάτα για απεργιακή απάντηση στις 24 Σεπτέμβρη. Το σχέδιό τους δε θα περάσει!!

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια