Κρήτη

Κραυγή αγωνίας των αστυνομικών για την αύξηση των τροχαίων κατά 47%

Ζητούν να ενισχυθούν τα τμήματα Τροχαίας

Άμεσες παρεμβάσεις ζητούν οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου - Ηρακλείου - Λασιθίου για την αύξηση των τροχαίων οδικών ατυχημάτων κατά 47% σε σχέση με πέρυσι, διεκδικώντας την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης Κρήτης με 50 άτομα που θα τεθούν στην υπηρεσία των Τμημάτων Τροχαίας.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Το ζήτημα αυτό, ως καλώς γνωρίζετε, λόγω της σοβαρότητάς του αποτέλεσε πρωταρχικό θέμα σε συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, που έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 2019.

Κατά τη συνάντηση αυτή, εκπονήθηκε σχέδιο, το οποίο προέβλεπε, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης Κρήτης με 50 άτομα που θα τεθούν στην υπηρεσία των Τμημάτων Τροχαίας, προκειμένου να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα στην Κρήτη, κάτι για το οποίο ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε προσωπικά.

Πλην όμως σήμερα, παρά το ότι έχει καταστεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η Κρήτη θα πρέπει να ενισχυθεί με έμψυχο προσωπικό προς υλοποίηση και της ανωτέρω δέσμευσης με γνώμονα τον καταρχήν περιορισμό και ει δυνατόν την εξάλειψη των τροχαίων ατυχημάτων, με δυσαρέσκεια πληροφορηθήκαμε ότι καμία έκτακτη μετάθεση δεν θα γίνει προς ολόκληρη την Κρήτη.

Έχουμε πλειστάκις τονίσει ότι οι υπηρετούντες αστυνομικοί της Κρήτης σε καθημερινή βάση υπερβάλλουν εαυτό για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο καθήκον τους και να παρέχουν ασφάλεια στους πολίτες, παρά το ότι δεν διαθέτουν την υλικοτεχνική υποδομή που εκείνοι θα επιθυμούσαν και θα έπρεπε να κατέχουν.

Επομένως, με την παρούσα ζητάμε να ενισχυθεί η Κρήτη με έμψυχο δυναμικό, το οποίο θα διατεθεί στις ανωτέρω Υπηρεσίες, προς αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων, που πραγματικά αποτελούν μάστιγα για το Νησί μας».

 

 

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ
  (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

·         

Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κύριο Γεώργιο Σ. Κουμουτσάκο

·         

Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κύριο Ελευθέριο Οικονόμου

·         

Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, κύριο Κωνσταντίνο Τσουβάλα

·         

Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγο κύριο Μιχάλη Μιχαήλ Καραμαλάκη

·         

Υπαρχηγό ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγο κύριο Ανδρέα Δασκαλάκη

·         

Προϊστάμενο Επιτελείου ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγο κύριο Κωνσταντίνο Λαγουδάκη

·         

Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγο κύριο Ανδρέα Βασιλόπουλο

·         

Μ.Μ.Ε.

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια