Κύκλωμα διακίνησης όπλων στην Κρήτη: Ένας στη φυλακή και 3 ελεύθεροι για τη «σπείρα»

Κρήτη
Κύκλωμα διακίνησης όπλων στην Κρήτη: Ένας στη φυλακή και 3 ελεύθεροι για τη «σπείρα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 59χρονος ανέλαβε την ευθύνη για τα όπλα και τα πυρομαχικά

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε τελικά μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή Ρεθύμνου, ο 59χρονος Κρητικός που φέρεται ως ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος μεταφοράς πολεμικών όπλων και πυρομαχικών που εξαρθρώθηκε προ ημερών από την ΕΛ.ΑΣ., με παράλληλες επιχειρήσεις σε Κρήτη, Θεσπρωτία και Κοζάνη.

Ο 59χρονος ανέλαβε την ευθύνη για τα όπλα και τα πυρομαχικά, υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι σε καμία περίπτωση δεν τα εμπορεύεται, παρά ότι έχει πάθος με τα όπλα.

Ειδικότερα, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι του αρέσει η σκοποβολή την οποία ασκεί σε άτυπο σκοπευτήριο. Εντούτοις, δεν έπεισε τις δικαστικές Αρχές που αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση.

Στον αντίποδα, ο 54χρονος από τα Χανιά και οι δύο Ρεθυμνιώτες ηλικίας 31 και 42 ετών αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 54χρονος υποστήριξε στην απολογία του ότι δεν γνωρίζει καν κάποιον από τους συγκατηγορούμενούς του, εκτός από τον 59χρονο. Επεσήμανε, επίσης, ότι δεν γνώριζε το παραμικρό για τα όσα βρήκε η ΕΛ.ΑΣ. στο φορτηγάκι το οποίο οδηγούσε. Ειδικότερα, υποστήριξε ότι προφανώς κάποιος φόρτωσε τα όπλα και τα πυρομαχικά στο φορτηγάκι, την ώρα που εκείνος δεν είχε την εποπτεία του αυτοκινήτου.

Στον 54χρονο απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ θα πρέπει ακόμα να εμφανίζεται μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Τέλος του επιβλήθηκε και η καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 1000 ευρώ.

Εξάλλου και στους άλλους δύο κατηγορούμενους που αφέθηκαν ελεύθεροι, επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Α.Τ. της περιοχής τους μια φορά το μήνα. Στον έναν εκ των δύο επιβλήθηκε, επιπρόσθετα, η καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 3000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπόλοιποι δύο άνδρες που συνελήφθησαν για την υπόθεση σε Θεσπρωτία και Κοζάνη έχουν ήδη μεταχθεί στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News