Ολοκληρωτική καταστροφή στο καμένο εργοστάσιο ξυλείας – Αποκαρδιωτικές εικόνες

Κρήτη
Ολοκληρωτική καταστροφή στο καμένο εργοστάσιο ξυλείας – Αποκαρδιωτικές εικόνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις φλόγες τα ξημερώματα εργοστάσιο ξυλείας, με εύφλεκτο υλικό και σε κοντινή απόσταση από σπίτια

Παρανάλωμα του πυρός έγινε πρωινές ώρες της Τρίτης εργοστάσιο ξυλείας στον Μαραθίτη Ηρακλείου.

Η έντονη μυρωδιά του καπνού, στάχτη και αποκαΐδια συνθέτουν ένα σκηνικό καταστροφής του κτιρίου, από ότι άφησε πίσω του ο «πύρινος εφιάλτης» από την μανία του οποίου δεν γλύτωσε και το αυτοκίνητο, που ήταν παρκαρισμένο κοντά στο χώρο που ξέσπασε η φωτιά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε από εξωτερικό χώρο και στη συνέχεια επεκτάθηκε στο εσωτερικό του ξυλουργείου.

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση με 2  αξιωματικούς, 10 υπαλλήλους και 5 οχήματα να φθάνουν στο σημείο.

Όπως ήταν φυσικό, οι κόρνες των αυτοκινήτων και οι ήχοι από τα πυροσβεστικά οχήματα, σήκωσαν στο πόδι του κατοίκους της περιοχής που έγιναν αυτόπτες μάρτυρες του καταστροφικού έργου της φωτιάς που τελικά όπως αποδείχτηκε δεν άφησε τίποτα όρθιο.

Σύμφωνα με τον Διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, κ.Λαγουδάκη που είχε μιλήσει νωρίς το πρωί στο neakriti.gr: "Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 6.30 το πρωί, ενώ το γεγονός ότι ο  χώρος που καιγόταν, όπου υπήρχε εύφλεκτο υλικό και βρισκόταν σε κατοικημένη περιοχή με σπίτια μάλιστα να γειτνιάζουν με το εργοστάσιο, αν μη τι άλλο προκάλεσε μεγάλη ανησυχία".

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έδωσαν μάχη να την ελέγξουν, όσο το δυνατόν συντομότερα, καθώς στο εργοστάσιο υπήρχε και εύφλεκτο υλικό.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών «απέδωσαν καρπούς» και  η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, έχοντας όμως καταστρέψει ολοσχερώς την συγκεκριμένη επιχείρηση, χωρίς όμως να κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή.

Πληροφορίες, χωρίς να έχουν επιβεβαιωθεί κάνουν λόγο για εμπρησμό , ωστόσο τα αίτια πρόκλησης παραμένουν αδιευκρίνιστα ενώ διενέργεια για το συμβάν  διενεργεί το ανακριτικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News