Κρήτη

«Λύγισε» στον αέρα ο εισαγγελέας για τις θηριωδίες των Γερμανών στην Κρήτη

Αποκλειστική συνέντευξη στο Γιώργο Σαχίνη και το Ράδιο 9,84

Σήμερα το πρωί μεταδόθηκε η συγκλονιστική συνέντευξη του γενικού στρατιωτικού εισαγγελέα Ιταλίας δρ. Marco De Paolis, στο Ράδιο 9,84, για τις διώξεις των ναζιστικών εγκλημάτων σε Ιταλία, Ελλάδα, Αλβανία και Σερβία, τις νομικές προεκτάσεις αλλά και την προσωπική του εμπειρία στις τετ-α-τετ συναντήσεις με εγκληματίες ναζί.

Ο εισαγγελέας, μιλώντας στον Γιώργο Σαχίνη, "λύγισε" όταν άρχισε να περιγράφει τις θηριωδίες και πώς έκαναν τις εκτελέσεις στα αποσπάσματα. 

Περιφέρεια Κρήτης: Κοινός αγώνας για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Τη συμμετοχή και στήριξη της Περιφέρειας στον αγώνα για ηθική δικαίωση των θυμάτων και την καταβολή των οφειλών από τη Γερμανία για τα εγκλήματα πολέμου των ναζί στην Κρήτη υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα, παρόντος του Ιταλού γενικού στρατιωτικού εισαγγελέα δρ. Marco De Paolis, και αντιπροσωπίας Γερμανών αξιωματούχων με επικεφαλής τη βουλευτή Heike Haensel.

Τόσο στις τιμητικές εκδηλώσεις στη Βιάννο, όσο και στη χθεσινή συνάντηση στην Περιφέρεια, συζητήθηκαν εκτενώς τα θέματα και οι νέες εξελίξεις που προκύπτουν από την πρόσφατη απόφαση της στρατιωτικής δικαιοσύνης της Ιταλίας που ανοίγει τον δρόμο για τις ελληνικές διεκδικήσεις. Στη συνάντηση αναπτύχθηκαν προτάσεις για περαιτέρω δράση και συντονισμό Ελλάδας, Γερμανίας και Ιταλίας για την αποτελεσματικότερη προώθηση των ζητημάτων αυτών σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Ο κ. Αρναουτάκης ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία τους στην Κρήτη και τις προσπάθειές τους τον Marco De Paolis, τη Γερμανίδα βουλευτή Heike Haensel, όπως επίσης τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «όλοι οι φορείς ενωμένοι με τους πολίτες, με την έγκριση της Βουλής των Ελλήνων, διεκδικούμε την απόδοση των αποζημιώσεων για τα εγκλήματα των ναζί στον τόπο μας».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, οι συμπρόεδροι του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα Βασίλης Μπρακατσούλιας και Δημήτρης Αλευρομάγειρος, ο Αριστομένης Συγγελάκης (συγγραματέας του Εθνικού Συμβουλίου και πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Βιάννου), τα μέλη της Οργάνωσης ΑΚ Δίστομο Cabrele Heinecke και Tina Gericke, και ο συνεργάτης της Περιφέρειας, καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Δημήτρης Ξενάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια