Κρήτη: 3 νεκροί με μηχανή σε μία εβδομάδα – Πλέον 51 τα θύματα σε τροχαία

Κρήτη
Κρήτη: 3 νεκροί με μηχανή σε μία εβδομάδα – Πλέον 51 τα θύματα σε τροχαία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεκρός δικυκλιστής κοντά στη διασταύρωση του Καστελίου, το τελευταίο θύμα - Η μηχανή κατέληξε στο πρανές του δρόμου

Δε λέει να σταματήσει η ανθρωποθυσία που συντελείται φέτος στους δρόμους της Κρήτης: Χθες, ένας ακόμη συνάνθρωπός, 55 ετών, μας βρήκε τραγικό θάνατο, σε τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη επί του ΒΟΑΚ, στο ύψος της Χερσονήσου.

Πρόκειται για έναν μεσήλικα άνδρα, ο οποίος έγινε ο 51ος άνθρωπος που χάνει τη ζωή του σε κάποιο δρόμο του νησιού μέσα στο 2019.

Με τον τραγικό χαμό του άτυχου μοτοσικλετιστής, ο αριθμός των νεκρών συνανθρώπων μας μέσα στο 2019 ανήλθε στους 51!

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο αμέσως προηγούμενα θύματα που ξεψύχησαν σε τροχαία δυστυχήματα την περασμένη εβδομάδα, στην Κρήτη, επέβαιναν σε μηχανή.

Την περασμένη Πέμπτη, η τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου βυθίστηκε στο πένθος λόγω του αδόκητου χαμού του 33χρονου επιχειρηματία Μιχάλη Μαρινάκη.

Ο άτυχος Μιχάλης έχασε τη ζωή του μετά από τροχαίο που σημειώθηκε στην εθνική οδό Χανίων-Ηρακλείου λίγο μετά τον Καβρό, στο ύψος της Γεωργιούπολης, όταν οδηγός Ι.Χ. αυτοκίνητου επιχείρησε να κάνει στροφή σε παράδρομο, με αποτέλεσμα η μηχανή που οδηγούσε ο 33χρονος να προσκρούσει στο αυτοκίνητο. Το δυστύχημα συνέβη γύρω στις 7 το πρωί.

Η σύγκρουση ήταν μοιραία για τον Μιχάλη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο. Από τη σφοδρή σύγκρουση, τραυματίστηκε ελαφρά ο 42χρονος οδηγός του Ι.Χ., ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που έσπευσε στο σημείο, παρέλαβε τον 33χρονο, ο οποίος ήταν ήδη νεκρός.

Εξάλλου, λίγες ημέρες νωρίτερα, ένας ακόμη συνάνθρωπός μας, ο οποίος οδηγούσε μηχανή, τραυματίστηκε θανάσιμα σε τροχαίο που σημειώθηκε στην εθνική οδό Ηρακλείου-Μοιρών, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Ηρακλείου.

Τα στοιχεία για τη μάστιγα των τροχαίων δυστυχημάτων στην Κρήτη προκαλούν σοκ: Τα περισσότερα θύματα είναι νέοι άνθρωποι ηλικίας από 18 έως 25 ετών. Ο “φονικότερος” μήνας του 2019 ήταν ο Ιούλιος με 11 νεκρούς και η “φονικότερη” μέρα το Σάββατο. Τα περισσότερα τροχαία συνέβησαν από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, ενώ αιτίες των τροχαίων είναι κυρίως οι συγκρούσεις, οι εκτροπές και οι παρασύρσεις.

Το χρονικό του δυστυχήματος 

Το τελευταίο τροχαίο δυστύχημα έλαβε χώρα λίγο μετά τις 4 χθες το απόγευμα στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης. Ο άτυχος δικυκλιστής επέβαινε σε μηχανή μεγάλου κυβισμού με κατεύθυνση από Ηράκλειο προς Άγιο Νικόλαο.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, κοντά στη διασταύρωση του Καστελίου, ο μεσήλικας έχασε τον έλεγχο του οχήματός του. Η μηχανή κατέληξε στο πρανές του δρόμου, ενώ ο αναβάτης της βρέθηκε αιμόφυρτος στο οδόστρωμα, έχοντας υποστεί βαρύτατα τραύματα.

Το τροχαίο έγινε αντιληπτό από διερχόμενους οδηγούς κι έτσι ειδοποιήθηκε τάχιστα το ΕΚΑΒ. Λίγο μετά ασθενοφόρο μετέβη εσπευσμένα στο σημείο και παρέλαβε τον πολυτραυματία δικυκλιστή. Ο άτυχος άνδρας διασωληνώθηκε αμέσως από τους διασώστες του ΕΚΑΒ, ωστόσο ήταν ήδη αργά για αυτόν αφού λίγο αργότερα έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Όπως ανέφερε, μιλώντας χθες στο neakriti.gr, ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιάννης Φανουργιάκης, όταν ο μοτοσυκλετιστής διακομίστηκε στο νοσοκομείο ήταν ήδη νεκρός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News