Καιρός: Πότε θα απαλλαγούμε από τους θυελλώδεις ανέμους;

Κρήτη
Καιρός: Πότε θα απαλλαγούμε από τους θυελλώδεις ανέμους;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O καιρός την Κυριακή στο νησί μας

Υπομονή και την Κυριακή θα πρέπει να κάνουν οι Κρητικοί αφού οι αέρηδες που άλλαξαν το σκηνικό του καιρού παραμένουν, ενώ υψηλός είναι και ο κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω των ισχυρών ανέμων

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα:

Την Κυριακή 15/9 ο καιρός αναμένεται να είναι βελτιωμένος με περισσότερη ηλιοφάνεια και λιγότερες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα διατηρούνται από Βόρειες διευθύνσεις με την ένταση τους να εξασθενεί στα 4 – 5 Μποφώρ, κατά τόπους όμως στα δυτικά των Χανίων, στα ανατολικά τμήματα του νησιού και  στα νότια  η ένταση των ανέμων θα φθάνει έως και τα 6 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σχεδόν στα ίδια επίπεδα.

Εξασθενούν οι άνεμοι

Στο φθινοπωρινό αυτό σκηνικό ξεκινάει και η επόμενη εβδομάδα, από την Τρίτη όμως φαίνεται να βελτιώνεται και πάλι ο καιρός με τους ανέμους να εξασθενούν ακόμη περισσότερο και τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και πάλι σε λίγο υψηλότερα επίπεδα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή

Πολύ υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς και για την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, σε έξι περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, σε κατηγορία κινδύνου 4, είναι οι εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και των Κυθήρων), Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία), Στερεάς Ελλάδας ( Εύβοια), Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία), Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες) και Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Για αναλυτική πρόβλεψη καιρού πατήστε (εδώ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News