Φωτιά στον Σέμπρωνα Χανίων – Επιχείρηση με δεκάδες πυροσβέστες και ελικόπτερο

Κρήτη
Φωτιά στον Σέμπρωνα Χανίων – Επιχείρηση με δεκάδες πυροσβέστες και ελικόπτερο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη φωτιά στον Σέμπρωνα Χανίων

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στις 10 το πρωί μεταξύ Σέμπρωνα και της περιοχής Αποπηγάδι Χανίων, κοντά μάλιστα σε ανεμογεννήτριες.

Στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 8-9 μποφόρ, γεγονός που προκάλεσε ακόμη περισσότερη ανησυχία και στάθηκε εμπόδιο στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Επί «ποδός» από την πρώτη στιγμή, βρέθηκαν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, προσπαθώντας όσο αυτό είναι εφικτό να μην αφήσουν να επεκταθεί η φωτιά και περίπου στις 11.30 το πρωί τέθηκε υπό έλεγχο. 

Σύμφωνα με τον διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης κ. Λαγουδάκη: «Η φωτιά έκαψε χορτολιβαδική και γεωργική έκταση και βρέθηκε στο σημείο μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Συγκεκριμένα έσπευσαν 8 οχήματα με 30 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου ενώ σηκώθηκε και το πυροσβεστικό ελικόπτερο Erickson».

Δυνάμεις της πυροσβεστικής όμως παραμένουν στο σημείο. 

Μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς στην Κρήτη  

Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ισχύει για σήμερα  Παρασκευή, προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς στο νησί μας.

Για τον λόγο αυτό συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο κατά την αντιπυρική περίοδο (έως 31 Οκτωβρίου).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News