Κρήτη

«Πύραυλος» ο Ευριπίδης για τις διαρροές με το υπόγειο πάρκινγκ στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Κουκιαδάκη στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη»

Τα σχόλια για την προσωρινή, τουλάχιστον, ανάκληση της άδειας λειτουργίας υπόγειου πάρκινγκ στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, με αντίτιμο από τη ΔΕΠΤΑΗ, έκαναν “πύραυλο”, ως φαίνεται, τον άλλοτε αντιπεριφερειάρχη και νυν επικεφαλής παράταξης-δημοτικό σύμβουλο Ευριπίδη Κουκιαδάκη.

Κατά πληροφορίες, χρεώνει τις “διαρροές” με σκοπιμότητες σε βάρος του και μάλιστα έχει στείλει ήδη μήνυμα στη Λότζια να βγει να ξεκαθαρίσει γιατί η λειτουργία τού εν λόγω πάρκινγκ έπρεπε να σταματήσει άμεσα, αφού επί 5 χρόνια καμία συμμόρφωση ακόμη και όρων ασφαλείας δεν υπήρχε, από τις ράμπες και τις κλίσεις, μέχρι τα ύψη και τα ανύπαρκτα πεζοδρόμια.

Ο Ευριπίδης, μάλιστα, υπόσχεται «εκπλήξεις» σε όσους θελήσουν να συνεχίσουν την υπόθεση αυτή, σημειώνοντας ότι ο πρώτος που θα έπρεπε να δίνει το παράδειγμα συμμόρφωσης με τη νομιμότητα θα έπρεπε να είναι μία Δημοτική Επιχείρηση.

Μάλιστα για τα σχόλια, που του χρέωναν εμπλοκή στην ανάκληση της σχετικής άδειας του πάρκινγκ υπόγεια στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο, τα όσα αναφέρει σε επιστολή του προς την εφημερίδα “Νέα Κρήτη” δίνουν μια εξόχως αποκαλυπτική συνέχεια στο θέμα:

« Φίλε κύριε διευθυντά, με την 46286/7.12.2012 απόφασή μου, χορηγήθηκε στη ΔΕΠΤΑΗ Α.Ε. ΟΤΑ άδεια λειτουργίας υπόγειου στεγασμένου σταθμού αυτοκινήτων δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης.

Με την 1947330-8/8/2019 απόφαση της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών της Π.Ε. Ηρακλείου ανακλήθηκε προσωρινά, μέχρι να συμπληρωθούν οι υφιστάμενες ελλείψεις, οι οποίες διαπιστώθηκαν ύστερα από αλλεπάλληλες καταγγελίες της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Στεγασμένων Σταθμών Αυτοκινήτων, στον Δήμο, την Περιφέρεια και τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης.

Είναι προφανές ότι μετά την εκλογή της “νέας” περιφερειακής Αρχής, στην οποία δε συμμετέχω, δεν είχα την πολιτική αλλά και την ηθική νομιμοποίηση να ασχοληθώ με ένα τόσο πολλαπλώς ευαίσθητο θέμα για τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας, για το οποίο ήταν ενήμεροι ο δήμαρχος, ο περιφερειάρχης, η διοίκηση και τα στελέχη της ΔΕΠΤΑΗ.

Όσο είχα πραγματικά και ουσιαστικά την ευθύνη, είναι γνωστό σε όλους τους παραπάνω ότι έκανα ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να συμπληρωθούν οι ελλείψεις. Δυστυχώς από τον Απρίλιο του 2015, οπότε έγινε η πρώτη καταγγελία και διαπιστώθηκαν οι ελλείψεις, ελάχιστες προσπάθειες έγιναν για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η αντικειμενική - υποθέτω - αδυναμία της ΔΕΠΤΑΗ να συμπληρώσει τις ελλείψεις αναπόφευκτα οδήγησε στην ανάκληση της άδειας την οποία χορήγησα το 2012, ενώ δε συμμετείχα με οποιονδήποτε τρόπο στην ανάκλησή της - άλλωστε δεν είχα το δικαίωμα να εκφράσω άποψη, λίγες ημέρες πριν από τη λήξη της θητείας μου».

Σχόλια