Κρήτη

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι σήμερα - Οι αλλαγές στα σχολεία

Τι αλλάζει σε δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο

Κατακλείστηκαν οι σχολικοί προαύλιοι χώροι από παιδιά, νωρίς το πρωί!

Μαθητές, δάσκαλοι και καθηγητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της Μεγαλονήσου, από νωρίς το πρωί ήταν στα σχολεία τους.

Μετά από ένα καλοκαίρι γεμάτο ξενοιασιά, παιχνίδι, αλλά και χαλάρωση και ξεκούραση για εκπαιδευτικούς, ήρθε η στιγμή να επανέλθουν όλοι στη… θέση τους!

Εκατοντάδες πρωτάκια, καθώς και μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης καλωσορίζουν τη νέα σχολική χρονιά, με τον αγιασμό να τελείται στις 9 το πρωί, με τις περισσότερες σχολικές μονάδες να δίνουν από την πρώτη ημέρα του σχολικού έτους τα βιβλία.

 

Ευχές για το "καλημέρα" της νέας σχολικής χρονιάς

Οι αιρετοί μας άρχοντες, τόσο στους Δήμους και τα δημοτικά διαμερίσματα όσο και στην Περιφέρεια Κρήτης, επισκέφτηκαν τα σχολεία των περιοχών τους, έχοντας μάλιστα από χθες εκδώσει και σχετικές ανακοινώσεις για να ευχηθούν στους μαθητές καλή σχολική χρονιά και φυσικά... υπομονή και επιμονή σε όλους. 

Όλα κύλησαν άψογα και στο 36ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου

 

Τι αλλάζει

Τα βιβλία είναι ήδη στα σχολεία, ενώ οι αναπληρωτές που προσελήφθησαν για πρώτη φάση, αναμένεται να είναι στις θέσεις τους το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται, ότι το υπουργείο ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη την πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών, με τις 16.191 προσλήψεις να αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 4.367 την Δευτεροβάθμια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ που πρόσκεινται στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ο συνολικός αριθμός προσλήψεων για την πρώτη φάση θα αρκέσει για να καλύψει μεγάλο μέρος των κενών στα σχολεία, περίπου τα 2/3. Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου έχει δηλώσει ότι οι πιστώσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών που θα χρειαστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, είναι ήδη εξασφαλισμένες.

Όπως είχε ανακοινώσει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ήδη από την ανάληψη των καθηκόντων στα μέσα του καλοκαιριού, οι αλλαγές στις οποίες προβαίνει για την τρέχουσα σχολική χρονιά αποτελούν βελτιωτικές κινήσεις και όχι ριζικές αλλαγές, που θα αιφνιδίαζαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Στο δημοτικό, δεν αλλάζει κάτι, πέραν της πρόθεσης του υπουργείου να επαναφέρει το κριτήριο της βαθμολογίας για την επιλογή σημαιοφόρου στις παρελάσεις, ήδη από την 28η Οκτωβρίου, όπως δήλωσε η υπουργός, Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξή της την περασμένη Πέμπτη.

Εξάλλου, θα συνεχίσει να ισχύει η δράση «Η τσάντα στο σχολείο», με βάση την οποία για τουλάχιστον δύο Σαββατοκύριακα τον μήνα, οι τσάντες των μαθητών με τα διδακτικά τους βιβλία θα παραμένει στο σχολείο.

Για το λύκειο και τον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, το σύστημα εισαγωγής που ψηφίστηκε επί υπουργίας Κώστα Γαβρόγλου παραμένει στους βασικούς του άξονες:

Οι εξετάσεις θα γίνουν σε τέσσερα μαθήματα. Οι μαθητές θα εξεταστούν στα ίδια ακριβώς μαθήματα τόσο για το απολυτήριο, όσο και για τις πανελλαδικές. Αντί των Λατινικών, οι μαθητές θα εξεταστούν στο μάθημα της Κοινωνιολογίας και οι ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων θα είναι 6 την εβδομάδα.

Οι Ομάδες Προσανατολισμού θα είναι τέσσερις, όσα και τα επιστημονικά πεδία.

Ωστόσο, οι αλλαγές που φέρνει η νέα ηγεσία είναι:

Κατάργηση της κατηγοριοποίησης των τμημάτων σε «ελεύθερης πρόσβασης» και «κατόπιν εξετάσεων».

Μείωση της εξεταστέας ύλης στα μαθήματα: Βιολογία, Χημεία, Κοινωνιολογία, Οικονομία, Ιστορία και Αρχαία

Μείωση του συντελεστή της λογοτεχνίας στη συνεξέταση με την Έκθεση, στο 15% του συνολικού βαθμού.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι όσοι απόφοιτοι του 2019 επιλέξουν να επανεξεταστούν στο σύστημα εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση το 2020, θα εξετασθούν με το ίδιο σύστημα με το οποίο εξετάσθηκαν στις Πανελλαδικές 2019.

Σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, η φετινή αναμένεται να αρχίσει με τα βιβλία έτοιμα και με λιγότερα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, αφού σε πρώτη φάση, από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα, προσελήφθησαν 19.480. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι καλύπτονται τα κενά που εντοπίζονται σε επίπεδο Κρήτης αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

Από αυτούς, 12.392 είναι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων) και 3.988 Δευτεροβάθμιας. Επιπλέον, 3.100 αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) προσελήφθησαν στην Ειδική Εκπαίδευση.

Ο υπουργός Παιδείας, έχει εκφράσει την ικανοποίησή του για το ότι τα σχολεία φέτος θα ανοίξουν χωρίς ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικούς, τονίζοντας ότι «η υποχρέωση της Πολιτείας υλοποιείται στο ακέραιο».

Εξάλλου, από τη νέα σχολική χρονιά, σε ορισμένες τάξεις, οι μαθητές θα έχουν νέα βιβλία σε συγκεκριμένα μαθήματα. Ειδικότερα, νέο βιβλίο θα έχουν τα Μαθηματικά της Ε' Δημοτικού, τα Γερμανικά της Α' Λυκείου, τα Γαλλικά της Β' Λυκείου, καθώς επίσης και το μάθημα «Σύγχρονος Κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία» της Β' Λυκείου.

Ευχές από τον Περιφερειάρχη Κρήτης

Ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά για χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κρήτη. Μια χρονιά γεμάτη όνειρα και προσδοκίες για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας που συνεχίζει να μας κάνει περήφανους.

Ως Περιφέρεια Κρήτης ευχόμαστε καλή αρχή σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές και καλή δύναμη στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς της Κρήτης».

Όλοι στην θέση τους και στο 15ο δημοτικό σχολείου Ηρακλείου 

 

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Πρώτο κουδούνι σήμερα και μια νέα σχολική χρονιά ξεκινάει με πολλές προσδοκίες για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Εύχομαι να είναι μια δημιουργική χρονιά, γεμάτη ευχάριστες εμπειρίες, πολλές όμορφες στιγμές και τα όνειρα των παιδιών μας να γίνουν πραγματικότητα. Να ξεπεραστούν σύντομα οι όποιες δυσκολίες κι αυτό το ταξίδι στη γνώση να αφήσει μόνο ευχάριστες αναμνήσεις. Κι επειδή όπως σωστά λέγεται, η εκπαίδευση ανοίγει τους ορίζοντές μας και μας βοηθάει να πάψουμε να φοβόμαστε ό,τι δεν γνωρίζουμε, ας φροντίσουμε όλοι μας, όπως και όσο μπορούμε, να κάνουμε την καθημερινότητα των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας όσο πιο ευχάριστη γίνεται. Καλή σχολική χρονιά!».

Ευχές από τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης κ. Νίκο Αγγελάκη

Ακολουθεί η δήλωση Αντιδημάρχου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς Νίκου Αγγελάκη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς:

«Η έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς είναι μια αφετηρία δρόμου που οδηγεί στην επίτευξη στόχων από τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους φορείς, αρχές και υπηρεσίες του Τομέα της Παιδείας. Οι στόχοι αυτοί είναι συνιστώσες σε μία συνισταμένη: Μία αποτελεσματική σχολική χρονιά.

Η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς αποσκοπεί, σε συνεργασία με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες, να απομακρύνει ή να βοηθά να απομακρυνθούν τα εμπόδια που θα παρουσιάζονται στον δρόμο αυτό. Να αμβλύνει, δηλαδή, όσο είναι δυνατόν, τα μεγάλα θέματα λειτουργίας και λειτουργικότητας των  σχολείων των δύο πρώτων βαθμίδων εκπαίδευσης. Επίσης, σκοπεύουμε να συνδράμουμε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας και με τις δυνάμεις που έχουμε, στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου, μέσω δράσεων και ενεργειών που θα γίνουν προς την κατεύθυνση αυτή.

Εύχομαι στους μαθητές, μικρούς και μεγάλους, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και κηδεμόνες και σε όλους όσοι εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία, μια χρονιά καλύτερη από την προηγούμενη. Μια χρονιά που η αγάπη που θα δείξουν για το σχολείο τους, θα τους ανταποδοθεί με αποτελέσματα που θα τους προσφέρουν μεγάλη χαρά»!

 

Ανακοίνωση Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς:

«Θερμές ευχές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Σήμερα ξεκινά ένα καινούργιο ταξίδι στη γνώση, μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις, αλλά και ευκαιρίες.

Χρέος μας είναι να διασφαλίσουμε πως στο καινούργιο τους αυτό ταξίδι, τα παιδιά μας θα λάβουν τα απαραίτητα εκείνα εφόδια, ώστε να οικοδομήσουν το μέλλον τους με ελπίδα και αισιοδοξία, σε μια χώρα που προοδεύει.

Εύχομαι σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, υγεία και δύναμη.

Καλή αρχή για τη νέα σχολική χρονιά!».

Ευχές Στ. Αρναουτάκη για την νέα σχολική χρονιά και στήριξη της Περιφέρειας για καλύτερες συνθήκες στην εκπαίδευση στην Κρήτη

 

Την στήριξη της Περιφέρειας σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς της Κρήτης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην εκπαίδευση, στις υποδομές, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που συμμετείχε σήμερα σε σχολική εκδήλωση με την τέλεση του καθιερωμένου Αγιασμού με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης το πρωί αντάλλαξε ευχές για υγεία, καλή σχολική χρονιά και πρόοδο, σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς στις Αρχάνες.

«Ως Περιφέρεια Κρήτης ευχόμαστε καλή αρχή σε όλες τις μαθήτριες, τους μαθητές καλή δύναμη στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς της Κρήτης» ευχήθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, προσθέτοντας ότι, η Περιφέρεια Κρήτης κάνει ότι είναι δυνατόν διεκδικώντας και διασφαλίζοντας τις καλύτερες συνθήκες για την Παιδεία και την εξέλιξη της νέας σχολικής χρονιάς σε ολόκληρη την Κρήτη.

Πρόεδρος Π.Σ. και Αντιπεριφερειάρχες σε σχολεία

Τις ευχές της για καλή χρονιά και πρόοδο εξέφρασε στο τόπο καταγωγής της στη Μεσσαρά σε μαθητές εκπαιδευτικούς και γονείς η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς Έφη Κουτεντάκη, επισημαίνοντας παράλληλα την στήριξη της Περιφέρειας σε θέματα Παιδείας και Εκπαίδευσης. Η κα. Κουτεντάκη παραβρέθηκε στον αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο γυμνάσιο και στο λύκειο Μοιρών.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης αντάλλαξε ευχές σήμερα για την νέα σχολική χρονιά με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς στο γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου, στο γυμνάσιο και λύκειο Καστελλίου και στο δημοτικό σχολείο και γυμνάσιο Θραψανού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης παραβρέθηκε στον αγιασμό που τελέστηκε στο 53ο και 54ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου και αντάλλαξε ευχές με μαθητές εκπαιδευτικούς και γονείς.

Επισκέψεις σε σχολεία και ανταλλαγή ευχών με μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς είχαν οι Αντιπεριφερειάρχες των ΠΕ Χανίων Νίκος Καλογερής (2ο Γενικό Λύκειο Χανίων, 5ο Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο Νέας Χώρας, και 2ο Γυμνάσιο Χανίων), Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης (1ο και 2ο ΓΕΛ Αγίου Νικολάου), ενώ η Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή που βρίσκεται στο εξωτερικό έστειλε ευχετήριο μήνυμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Αντώνης Παπαδεράκης επισκέφθηκε σήμερα το δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο Βάμμου Χανίων όπου αντάλλαξε ευχές για καλή σχολική χρονιά.

Η Αντιπεριφέρεια Λασιθίου

Ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Γιάννης Γουλιδάκης, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, δήλωσε χθες ότι αποτελεί πάντα μια νέα αφετηρία προσδοκιών, στόχων αλλά και προσπάθειας για ένα καλύτερο αύριο, για μια καλύτερη ζωή. Και συνέχισε: «Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, θα ήθελα να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου σε όλους τους μαθητές του νομού Λασιθίου, αλλά και στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλή πρόοδο, δύναμη και υγεία. Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αποτελεί πάντα μια νέα αφετηρία προσδοκιών, στόχων αλλά και προσπάθειας για ένα καλύτερο αύριο, για μια καλύτερη ζωή.

Εύχομαι ολόψυχα, στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς αλλά και τους κηδεμόνες, σε αυτή τη νέα, δύσκολη αλλά και συνάμα συναρπαστική πορεία για γνώση και μόρφωση, να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή, πίστη αλλά και όραμα για την ευόδωση των στόχων τους.

Ως αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι η Περιφέρεια Κρήτης-Π.Ε. Λασιθίου θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των μαθητών, των εκπαιδευτικών, αλλά και των γονέων και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να δώσει λύσεις σε όποια προβλήματα παρουσιαστούν.

Είμαι πάντα κοντά σας! Καλή σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο σε όλους»!

Ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης θα παραστεί σήμερα, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στην τελετή αγιασμού στο 1ο και το 2ο ΓΕ.Λ. Αγίου Νικολάου.Μήνυμα του κ. Καρτσωνάκη σε παιδιά και εκπαιδευτικούς

Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Εμμανουήλ Καρτσωνάκης, απευθύνει χαιρετισμό για τη νέα σχολική χρονιά, καλωσορίζοντας τους μαθητές και της μαθήτριας της Α’ τάξης όλων των βαθμίδων.

«Σας υποδεχόμαστε με μια μεγάλη ανοιχτή αγκαλιά και θα φροντίσουμε, οι δάσκαλοι και καθηγητές σας αλλά και οι συμμαθητές και συμμαθήτριές σας να γίνουν η δεύτερη μεγάλη οικογένειά σας».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του μηνύματος του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης:

«Αγαπητά μου παιδιά, αγαπητοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, φίλοι γονείς,

Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την έναρξη μιας ελπιδοφόρας αρχής. Ένας νέος κύκλος ζωής αρχίζει γεμάτος όνειρα, αξίες, μόρφωση και δημιουργική διάθεση για πρόοδο στην Παιδεία.

Μια Παιδεία στην υπηρεσία του ανθρώπινου προσώπου και όχι του απρόσωπου συστήματος.

Όραμα όλων μας είναι να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός σχολείου που θα προσφέρει στα παιδιά μας όχι στείρες γνώσεις αλλά μια ολόπλευρη εκπαίδευση. Το σχολείο, ως αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού συνόλου καλείται να στηρίξει και να εμπνεύσει ώστε οι μαθητές να αποκτήσουν εντιμότητα, υπευθυνότητα, πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης, στο πλαίσιο των στόχων και των προσανατολισμών της Παιδείας.

Ένα ξεχωριστό καλωσόρισμα για τους μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης όλων των βαθμίδων. Σας υποδεχόμαστε με μια μεγάλη ανοιχτή αγκαλιά και θα φροντίσουμε, οι δάσκαλοι και καθηγητές σας αλλά και οι συμμαθητές και συμμαθήτριές σας να γίνουν η δεύτερη μεγάλη οικογένειά σας.

Παράλληλα, απευθύνω τις θερμότερες ευχές μου σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ώστε και αυτή η χρονιά να είναι δημιουργική. Είναι αλήθεια πως πολλές φορές οι διδάσκοντες καλούνται να υλοποιήσουν το έργο τους με πολλές αντιξοότητες, χωρίς παρόλα αυτά να χάνουν ούτε μια στιγμή την αίσθηση και τη σπουδαιότητα των ηθικών αξιών, ως εφόδια για την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας.

Συμπαραστάτες και αρωγοί όμως είναι και οι γονείς που δίνουν από την πλευρά τους τον δικό τους αγώνα, διασφαλίζοντας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες που θα οδηγήσουν τα παιδιά τους στην πρόοδο και την επιτυχία. Και σ ‘ αυτούς λοιπόν θα ήθελα να ευχηθώ καλή δύναμη και κουράγιο.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης βρίσκεται στο πλευρό σας. Στόχος μας όλα αυτά τα χρόνια είναι η διαρκής και αγαστή συνεργασία με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, έτσι ώστε να επιλύονται τυχόν προβλήματα αλλά και να προωθούνται σημαντικά ζητήματα.

Εύχομαι από καρδιάς σε όλους καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη!».


Ο Αγιασμός τελέστηκε και στο 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, με τους μαθητές και εκπαιδευτικούς να ανταλλάσουν ευχές για μία καλή σχολική χρονιά. 

 

Ευχές Βασίλη Λαμπρινού

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την έναρξη της Νέας Σχολικής Χρονιάς:

«Κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλους τους μαθητές μια δημιουργική πορεία στον χώρο της Γνώσης. Στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, εύχομαι καλή δύναμη στο εξαιρετικά σημαντικό έργο τους.

Οι γνώσεις και οι δεξιότητες που προσφέρει η Παιδεία, στην σημερινή κοινωνία με τις πολυμερείς απαιτήσεις, οφείλουν να διαμορφώνουν πολίτες με ελεύθερη σκέψη, υπευθυνότητα και δημοκρατική συνείδηση, πολίτες χρήσιμους στην κοινωνία.

Στον Δήμο Ηρακλείου, με τις αρμόδιες υπηρεσίες μας, θα σταθούμε κι εφέτος αρωγοί στην προσπάθεια των εκπαιδευτικών και των μαθητών για μια απρόσκοπτη σχολική περίοδο. Με ιδιαίτερη προσοχή στους οικονομικά ασθενέστερους μαθητές γιατί όλοι πρέπει να γίνονται κοινωνοί του μεγάλου αγαθού της Γνώσης».

Ευχές Στ. Ζερβάκη για τους μαθητών του νομού Χανίων

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Χανίων κ. Στέλιος Ζερβάκης σε γραπτό μήνυμά του εύχεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του νομού Χανίων μία δημιουργική και παραγωγική σχολική χρονιά.

Ακολουθεί το πλήρες μήνυμα του κ. Ζερβάκη:

«Μήνυμα Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων

Το νέο μας ταξίδι ξεκινάει σήμερα! Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Νομού μας, μια όμορφη, δημιουργική και παραγωγική σχολική χρονιά!

Το σχολείο είναι ο οδηγός για τη γνώση, καλλιεργεί την ψυχή, διαπλάθει την προσωπικότητα, είναι αρωγός και συνοδοιπόρος στην υλοποίηση των προσδοκιών και των ονείρων! Προϋποθέτει όμως σεβασμό, ευαισθησία και κυρίως μεγάλη προσπάθεια για να δοθεί η δυνατότητα στο σχολείο να αποδώσει τους καρπούς του.

Το δικό μας το χρέος είναι να δημιουργούμε και να προσφέρουμε τις απαραίτητες συνθήκες ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες να αποκτήσουν όχι μόνο την καλύτερη δυνατή μόρφωση μέσα στο σχολείο, αλλά παράλληλα να φροντίζουμε η πορεία τους αυτή να είναι γεμάτη από χαρά και αγάπη για τη γνώση, τη συμμετοχή, την αλληλεγγύη.

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί, μαθητές εκπαιδευτικοί, γονείς, πολιτεία, φορείς να συμβάλλουμε στην πυροδότηση των ονείρων μας!

Κι ας μας συνοδεύει και σ’ αυτό το φετινό μας ταξίδι η ρήση του Πλούταρχου: «Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει, αλλά μια φωτιά που πρέπει να ανάψει».

«Η νέα χρονιά ας γίνει αφετηρία ποιοτικής αναβάθμισης της εκπαίδευσης για τη πόλη μας»

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και τον σημερινό αγιασμό στα σχολικά συγκροτήματα της πόλης μας η Συν+ Πράξη Δημοτών Ηρακλείου, εύχεται στους μαθητές , τους εκπαιδευτικούς και στους γονείς μια παραγωγική και δημιουργική χρονιά και πάνω από όλα υγεία σε όλους.

«Ειδικότερα σε όλα τα «πρωτάκια» τους πρωταγωνιστές της σημερινής έναρξης ευχόμαστε καλό ξεκίνημα και να διατηρήσουν  άσβεστη την αγάπη για τη γνώση . Τους ευχόμαστε να κρατήσουν ασίγαστη τη δίψα για το νέο και το ωραίο και να βάζουν ψηλά το πήχη για τα προσωπικά και τα συλλογικά τους όνειρα σαν μελλοντικοί ενεργοί πολίτες αυτού του τόπου. 

Σε ό,τι αφορά τους εμπλεκόμενους υποστηρικτικούς  φορείς (Κράτος ,Δήμος, Περιφέρεια) θα πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους, ότι τα ζητήματα της παιδείας πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα για όλους και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μετατρέπονται  σε  χώρο άσκησης αντιπολίτευσης και πειραματισμών, αφού το κεφάλαιο της παιδείας είναι και πρέπει να παραμείνει Εθνική Υπόθεση.

Τέλος θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα ειδικά σχολεία, για τα παιδιά μας με αναπηρίες που, στην πόλη μας έχουν τεράστιες ανάγκες σε υλικοτεχνικό επίπεδο αλλά και σε στελέχωση ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε αυτά τα παιδιά να μπορέσουν με τους καλύτερους όρους να συμμετέχουν στο γίγνεσθαι της πόλης και της κοινωνίας.

Καλή αρχή και καλούς αγώνες για όλους»!

Ε. Σχοιναράκη-Ηλιάκη: Η νέα σχολική χρονιά σηματοδοτεί επανεκκίνηση των στόχων για όλους μας
 
Η επικεφαλής της παράταξης “ΗράκλειΟΝ Αξίζει” στο Δήμο Ηρακλείου, κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη-Ηλιάκη, συνοδευόμενη από τον Δημοτικό Σύμβουλο Στέφανο Κασωτάκη, παρευρέθηκαν στον αγιασμό για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς στα 6ο και 44ο Δημ. Σχολεία, αλλά και στο 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο(Καπετανάκειο).
Μετά τον αγιασμό η κ. Σχοιναράκη, έκανε τη παρακάτω δήλωση:
 
“Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά!
Τα σχολεία γέμισαν ξανά  με παιδικά χαμόγελα!
Είμαι σίγουρη ότι και φέτος οι εκπαιδευτικοί μας θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου να καταστήσουν τη μάθηση μια βιωματική, διερευνητική, επικοινωνιακή διαδικασία, ουσιαστική και ενδιαφέρουσα.

Η συνεργασία γονιών και εκπαιδευτικών, με την αντίστοιχη υποστήριξη πολιτείας και αυτοδιοίκησης θα συμβάλει στη διαμόρφωση αυριανών πολιτών με ολοκληρωμένη προσωπικότητα και κοινωνική ευαισθησία, προκειμένου να μπουν τα θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο.
ΥΕύχομαι στους εκπαιδευτικούς, σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές καλή πρόοδο, υγεία και δύναμη στη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά. Προσηλωμένοι/ες στους στόχους σας, με επιμονή, υπομονή και μεθοδικότητα μπορείτε να πετύχετε τα όνειρά σας!!!
Στους γονείς, εύχομαι να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη προκειμένου να στηρίξουν τα παιδιά τους!!!”

Ευχές από τον Δήμαρχο Κισσάμου  

Ο δήμαρχος Κισσάμου, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έκανε την ακόλουθη γραπτή δήλωση:

«Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εύχομαι σε όλους τους μαθητές καλή πρόοδο και καλή σχολική χρονιά με υγεία. Να έχετε πίστη, υπομονή και επιμονή να πετυχαίνετε τους στόχους σας  και τα όνειρά σας.

Επίσης, εύχομαι σε κάθε εκπαιδευτικό, γονέα και κηδεμόνα, υπομονή, ψυχική δύναμη και κουράγιο για να στηρίζει κάθε προσπάθεια των μαθητών.

Καλή εποικοδομητική και δημιουργική σχολική χρονιά!».  

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!».

Η ευχή του δημάρχου Βιάννου για τη νέα χρονιά

Με πολλά χαμόγελα και προσμονή για τη νέα σχολική χρονιά τελέστηκε σήμερα ο αγιασμός στα σχολεία του Δήμου Βιάννου, παρουσία των γονέων, του Δημάρχου Βιάννου Μηνά Σταυρακάκη και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Σταυρακάκης παρευρέθηκε διαδοχικά στον παιδικό Σταθμό, το Δημοτικό σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Βιάννου. Με αφορμή την έναρξη της φετινής εκπαιδευτικής διαδικασίας ο Δήμαρχος Βιάννου δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι ολόψυχα, σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου Βιάννου να έχουν υγεία και δύναμη, ώστε μέσα από τη φετινή διδακτική διαδικασία και υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους να κάνουν ένα ακόμα ουσιαστικό βήμα στη ζωή τους.

Αυτό που θέλω να τονίσω απευθυνόμενος στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και φυσικά στους γονείς των παιδιών, είναι πως η νέα Δημοτική Αρχή και ο ίδιος προσωπικά θα είμαστε στο πλευρό τους, αρωγοί στην προσπάθεια που θα καταβάλλει ο καθένας από το δικό του μετερίζι για να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι που έχουν τεθεί.

Μέσα από τη φετινή σχολική χρονιά, για την οποία θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια προκειμένου να κυλήσει ομαλά και απροβλημάτιστα, ώστε αυτή να αποτελέσει μια διαδρομή με απώτερο σκοπό τη θεμελίωση των βάσεων για τους μαθητές που θα τους βοηθήσουν να ολοκληρωθούν ως προσωπικότητες και τελικά θα τους επιτρέψουν να κάνουν πράξη τα όνειρά τους».

Ευχές για την σχολική χρονιά και από το «ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5»

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς εύχεται η δημοτική κίνηση  «ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5», με επικεφαλής τον Γιάννη Κουράκη.

Δημοτικοί σύμβουλοι του Συνδυασμού βρέθηκαν στον Αγιασμό για τη νέα χρονιά, σε σχολεία του Δήμου.

«Κάθε νέα σχολική χρονιά, σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου, ελπιδοφόρου και γεμάτου με όνειρα ταξιδιού στη γνώση και στη μόρφωση. Το σχολείο αποτελεί βασικό πυλώνα για τη διαμόρφωση σωστών πολιτών, ανθρώπων με ευαισθησίες, δυναμικότητα και με ανεπτυγμένο το αίσθημα του δικαίου. Στα παιδιά μας εναποθέτουμε τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο μέλλον».

Ευχές και από τον τομέα παιδείας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου 

"Η ΝΟΔΕ Ηρακλείου εύχεται σε όλους τους μαθητες, εκπαιδευτικούς και  στους γονείς καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά.

Το σχολείο είναι το φυτωριο και ο καθρέπτης της κοινωνίας μας και οι μαθητές θα λάβουν σ’ αυτό τα  πρώτα απαραίτητα εφόδια για να γίνουν άξιοι και παραγωγικοί πολίτες της κοινωνίας μας.

Με την μέριμνα του Υπουργείου Παιδείας και πρωτίστως τις άοκνες προσπαθειες των εκπαιδευτικών λειτουργών  ευελπιστούμε σε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας!

Καλή σχολική χρονιά!".

Μήνυμα Δημάρχου Ρεθύμνης Γιώργη Χ. Μαρινάκη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

 «Αγαπητά μου παιδιά

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί και γονείςΌπως κάθε αρχή προϋποθέτει τη λήξη, την ολοκλήρωση ενός κύκλου, έτσι και η έναρξη  κάθε νέας σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί τη μετάβαση από την ραστώνη του καλοκαιριού στην οργανωμένη καθημερινότητα του χειμώνα.

Συνήθως αντιλαμβανόμαστε την ξεχωριστή ομορφιά της σημερινής ημέρας, όταν πλέον απωλέσουμε την ιδιότητα του μαθητή ή του δασκάλου ή του γονέα με παιδιά στο σχολείο.  Νομίζω όλοι μας  έχουμε βιώσει τη νοσταλγία των χρόνων που το χτύπημα του κουδουνιού, η συνάντηση με φίλους, συμμαθητές και δασκάλους, η σχολική αυλή που γέμιζε από ζωηρές φωνές που ήθελαν όλα να τα μοιραστούν, η μυρωδιά των καινούριων βιβλίων, όλη αυτή η θετικά φορτισμένη αναστάτωση, μας καθιστούσε πρωταγωνιστές  στην πιο ενδιαφέρουσα, δημιουργική και καθηλωτική παράσταση ζωής.

Χαμογελάστε λοιπόν, και ξεκινήστε τη νέα τούτη χρονιά με αισιοδοξία και πίστη πως θα αποτελέσει μια  περιπέτεια γεμάτη εκπλήξεις, μια διαδρομή που θα σας φέρει πιο κοντά στα όνειρα σας, μια σύνθετη εμπειρία σμιλεμένη με βιώματα και γνώση που θα σας κάνουν καλύτερους ανθρώπους.

Σε σας, λοιπόν,  παιδιά μου, εύχομαι κάθε σχολική σας χρονιά, να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Αυτό θα σημαίνει πρόοδο,  για σας προσωπικά, για τις οικογένειές σας, για την ίδια την πόλη μας και τη χώρα που ζούμε.

Θα είμαστε όλοι κοντά σας με αγάπη, σεβασμό και κατανόηση, για να σας προσφέρουμε ό,τι και όσα  μπορούμε.

Στο Δημαρχείο οι πόρτες είναι πάντα ανοιχτές για σας. Θα είμαι εδώ για να  υποδεχθώ όσους από σας με τιμάτε με τις επισκέψεις σας, για να σας ακούσω και να  βελτιώσουμε μαζί και με τη βοήθεια των δημοτικών μας υπηρεσιών, τα σχολεία σας, τις γειτονιές σας, την ποιότητα ζωής μας στο Ρέθυμνο.

Σε σας αγαπητοί Εκπαιδευτικοί και Γονείς, που είστε επιφορτισμένοι με το πιο δύσκολο και απαιτητικό λειτούργημα, καταθέτω τις θερμές ευχές για μια ομαλή και παραγωγική σχολική χρονιά και τη βεβαιότητα πως η μεταξύ μας  καλόπιστη συνεργασία και δημιουργική σύμπραξη θα είναι πάντοτε ωφέλιμη για τα παιδιά μας, που είναι οι πιο αξιόπιστοι εγγυητές της μελλοντικής εξέλιξης του τόπου μας.»

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια