Καπετανάκειο: Εργοτάξιο μια μέρα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Κρήτη
Καπετανάκειο: Εργοτάξιο μια μέρα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την Ένωση Γονέων, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 9ης Οκτωβρίου που πρέπει να παραδοθεί το έργο

Σήμερα, Τρίτη αντιπροσωπεία της Ένωσης Γονέων Μαθητών του Δ. Ηρακλείου συναντήθηκε με τη διεύθυνση του 1ου Λυκείου για να ενημερωθεί σχετικά με την πορεία των εργασιών για το … γιοφύρι της Άρτας, το κτίριο του σχολείου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για τις εργασίες ανέγερσης του κτιρίου στο Καπετανάκειο όπως επισημαίνεται :Εκεί διαπιστώθηκε ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής, το σχολείο παραμένει εργοτάξιο με μεγάλο μέρος του σχολείου να βρίσκεται υπό κατασκευή, δηλαδή ο εξωτερικός περιβάλλοντας χώρος καθώς και όλες οι προσόψεις του σχολείου, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των παιδιών και την ομαλή λειτουργία του σχολείου. Μάλιστα, η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 9ης Οκτωβρίου που πρέπει να παραδοθεί το έργο. Δηλαδή οι μαθητές θα κάνουν μάθημα για ένα μήνα μέσα στη σκόνη και τα κομπρεσέρ με τους οικοδόμους να δουλεύουν έξω από τα παράθυρα.

Επίσης όπως μας ενημέρωσε η διευθύντρια του σχολείου, δημιουργούνται προβλήματα με το καλημέρα αφού τα τμήματα του σχολείου είναι περισσότερα από τις αίθουσες. Αυτό θα οδηγήσει σε συγχώνευση τμημάτων και δημιουργία τάξεων με 28 (!) μαθητές και μάλιστα σε αίθουσες που δεν κάνουν για τόσα παιδιά, ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος τμήμα να μην έχει την αίθουσά του του αλλά να περιφέρεται από τάξη σε τάξη ανά διδακτική ώρα. Επίσης δεν έλειψαν και άλλες αστοχίες κατά την κατασκευή του κτιρίου για τις οποίες πρέπει να παρθούν διορθωτικά μέτρα.

Θεωρούμε σημαντικό ότι ακόμα και αυτή η πρόοδος που έχει γίνει στο σχολείο, αφού οι μαθητές θα μπουν στο καινούργιο κτίριο μετά από τόσα χρόνια, δε θα είχε επιτευχθεί αν δεν υπήρχε οργανωμένη παρέμβαση και διεκδίκηση από τους μαθητές, τους γονείς και τους καθηγητές όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Όμως για την κατάσταση αυτή και τους κινδύνους που απορρέουν, ακέραια ευθύνη φέρει η Δημοτική Αρχή και ο προγραμματισμός του έργου που δεν έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να είναι έτ

οιμο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Βέβαια το Καπετανάκειο είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου στο τεράστιο κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλά σχολεία του Δήμου Ηρακλείου ως αποτέλεσμα της πολιτικής της υποχρηματοδότησης όλως των προηγούμενων Κυβερνήσεων με τις πλάτες των Δημοτικών Αρχών.

Απαιτούμε άμεσα : 

  • Να μην υπάρξει καμία άλλη καθυστέρηση αλλά η επίσπευση των εργασιών και άμεσα παράδοση του έργου.
  • Άμεση επίλυση του προβλήματος της στέγασης των τμημάτων που περισσεύουν χωρίς τη συγχώνευση τμημάτων
  • Να παρθούν όλα αυτά τα διορθωτικά μέτρα στις αστοχίες της κατασκευής που έχουν εντοπιστεί από τη Διεύθυνση του σχολείου.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News