Ο καιρός στην Κρήτη: SOS από ΓΓΠΠ και Λιμεναρχείο, λόγω των ισχυρών ανέμων

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: SOS από ΓΓΠΠ και Λιμεναρχείο, λόγω των ισχυρών ανέμων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι και 7 Μποφόρ οι άνεμοι τη Δευτέρα στην Κρήτη - Προσοχή στις θάλασσες και στον κίνδυνο πυρκαγιάς

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν για αύριο, Δευτέρα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, λόγω των ισχυρών ανέμων που θα φτάσουν μέχρι και τα 7 Μποφόρ στο νησί.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) ο καιρός στην Κρήτη τη Δευτέρα θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειες διευθύνσεις στα 4 με 6 και στα ανατολικά, τοπικά, μέχρι και τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 έως 28 βαθμούς και στη νότια Κρήτη έως και τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Προσοχή στις θάλασσες

Για το λόγο αυτό, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, εφιστά την προσοχή των πολιτών.

Ειδικότερα, όπως αναγράφεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών, ερασιτεχνικών αλιευτικών σκαφών, σκαφών αναψυχής και ναυταθλητικών ομίλων στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Τέλος γνωρίζεται ότι το κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα».

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Κρήτη

Ενώ, και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αναφέρεται στον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιά σε ολόκληρη την Κρήτη.

Σύμφωνα με το Χάρτη πρόβλεψης Κινδύνου, «Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται στις περιοχές της Νότιας Εύβοιας, Χίου, Σάμου, Ικαρίας, Δωδεκανήσων και Κρήτης».

«Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο κατά την αντιπυρική περίοδο (έως 31 Οκτωβρίου)», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News