Κρήτη

Σημαντικός σταθμός το 4ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο

Οι έρευνες, οι υδρογονάνθρακες και όλα τα νέα δεδομένα για τα ενεργειακά

Ξεκίνησαν χθες οι εργασίες του 4ου Παγκρήτιου Ενεργειακού Συνέδριου στο Ηράκλειο, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη και πλήθος κόσμου πήγε να παρακολουθήσει τις εργασίες του συνεδρίου, εξαιτίας του ποικίλου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει (γεωπολιτικό, πολιτικό, οικονομικό, γεωστρατηγικό). Το συνέδριο διοργανώνεται από την Cretan Energy Conferences.

Το “παρών” έδωσαν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Πρασίνου και Καθημερινότητας Γιάννη Αναστασάκη, ενώ τις εργασίες παρακολουθεί και ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας. Παρευρίσκονται ακόμα ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης και ο Νίκος Λυγερός, που είναι και ομιλητές.

Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο συνέδριο συνιστά «μια σημαντική ευκαιρία να συζητήσουμε τις μεγάλες γεωπολιτικές και αναπτυξιακές παραμέτρους που εμφανίζονται για τη χώρα και ιδιαίτερα για την Κρήτη. Σε γεωπολιτικό επίπεδο, έχουμε την αδιαμφισβήτητη πια συμμετοχή της χώρας στο αναδυόμενο και πολλά υποσχόμενο ενεργειακό περιβάλλον της ΝΑ Μεσογείου (μαζί με Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο), ως νέας πηγής τροφοδοσίας της Ε.Ε., και όχι μόνο, την ανάπτυξη των αγωγών φυσικού αερίου, με προεξάρχοντα τον EastMed, κυρίως όμως έχουμε την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα σε βασικές αρχές του Δικαίου της Θάλασσας», όπως είχε επικαλεστεί πριν λίγες ημέρες ο Γιάννης Μανιάτης για τη σημασία του εν λόγω συνεδρίου.

Ο κύριος σκοπός του συνεδρίου είναι να ενημερώσει τα εμπλεκόμενα μέλη και το ευρύ κοινό σχετικά με:

α) Ενεργειακά θέματα και στρατηγικές που εφαρμόζονται από αρμόδιους φορείς/υπουργεία κυβερνήσεων για την ανάπτυξη της Ελλάδας σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο,

β) Δράσεις εταιρειών (όραμα, στόχους, τεχνογνωσία και στρατηγικές) που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον ενεργειακό τομέα,

γ) Περιβαλλοντικά ζητήματα, εξόρυξη υδρογονανθράκων και συμβολή στην παραγωγή ενεργειακών αποθεμάτων και ανάπτυξη υποδομών.

Υπενθυμίζεται πως το συνέδριο συνεχίζεται σήμερα Σάββατο στην πόλη των Χανίων (στα κεντρικά γραφεία της ΑΝΕΚ Lines) με χορηγό επικοινωνίας την “ΚΡΗΤΗ TV”, ενώ κεντρικός συντονιστής των εργασιών, που ξεκίνησαν χθες, ήταν ο διευθυντής ενημέρωσης της “ΚΡΗΤΗ TV” Γιώργος Σαχίνης.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια