Ο καιρός στην Κρήτη: Πως θα κυλήσει η εβδομάδα- Διατηρείται η καλοκαιρία

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: Πως θα κυλήσει η εβδομάδα- Διατηρείται η καλοκαιρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλοκαιρινό σκηνικό τη μέρα… φθινοπωρινό τη νύχτα

Με συνθήκες καλοκαιρινές αναμένεται να κυλήσει και η επόμενη εβδομάδα στην Κρήτη. Μπορεί στην υπόλοιπη Ελλάδα να έκαναν την εμφάνιση τους νεφώσεις, ωστόσο το φαινόμενο είναι τοπικού χαρακτήρα.

Ζέστη και φυσιολογικές θερμοκρασίες την ημέρα και δροσιά, τις βραδινές ώρες, συνθέτουν το σκηνικό μέχρι και τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

«Θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στην Κρήτη», σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Μανόλη Λέκκα, ενώ «η πτώση της θερμοκρασίας που παρουσιάζεται τις βραδινές και πρωινές ώρες θα έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται και αυξημένες συνθήκες υγρασίας, κάτι που θα λέγαμε είναι ιδιαίτερα καλό για τη φύση, μιας και η υγρασία αυτή την περίοδο ευνοεί κάποιες καλλιέργειες». 

Στην Κρήτη η ελάχιστη θερμοκρασία δεν θα είναι κάτω από τους 20 βαθμούς με εξαίρεση τα ορεινά του νησιού όπου ο υδράργυρος θα πέσει και κάτω από τους 15 βαθμούς Κελσίου. Στις βόρειες περιοχές πάντως η θερμοκρασία διατηρείται μεταξύ 28 και 30 βαθμών, ενώ στην ενδοχώρα και στα νότια θα φτάσει τους 32 βαθμούς.

Σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δεδομένα αλλαγή στο σκηνικό του καιρού αναμένεται το επόμενο Σαββατοκύριακο οπότε και είναι πιθανό να αναπτυχθούν νεφώσεις και να εκδηλωθούν βροχές σε πολλές περιοχές της Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News