Κρήτη

Καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο στην Κρήτη: Που θα φτάσει τους 35°C η θερμοκρασία;

Ο καιρός στην Κρήτη: «Παράταση» παίρνει το καλοκαίρι

«Παράταση» παίρνει, σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δεδομένα, το καλοκαίρι στην Κρήτη, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τον μετεωρολόγο και Διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, κ. Κωνσταντίνο Λαγουβάρδο, το Σαββατοκύριακο ο καιρός στην Κρήτη αναμένεται να είναι καλός, με θερμοκρασίες που αναμένεται να φτάσουν τους 32 °C το Σάββατο και μέχρι και τους 35 °C την Κυριακή, στα νότια τμήματα του νησιού.

Το Σάββατο ωστόσο, όπως ανέφερε ο ίδιος, αναμένονται ενισχυμένοι βοριάδες στα ανατολικά, καθώς και στο νότιο Ρέθυμνο και Ηράκλειο, οι οποίοι - τοπικά - θα φτάσουν μέχρι και τα 7 Μποφόρ. Περίπου ίδιο θα είναι το «σκηνικό» των ανέμων και την Κυριακή, με τη μεγαλύτερη ένταση να καταγράφεται στην ανατολική Κρήτη και το Καρπάθιο Πέλαγος, όπου οι άνεμοι θα φτάσουν ντα 6 - 7 Μποφόρ.

Ο καιρός σήμερα

Πάντως, σήμερα, Παρασκευή, σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, ο καιρός στην Κρήτη είναι ασταθής, με πρόσκαιρες μπόρες στα ορεινά και εσωτερικά των Περιφερειακών Ενοτήτων Χανίων και Ρεθύμνου.

Αναλυτικά, οι περιοχές της Κρήτης που το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 30°C το Σαββατοκύριακο:

 

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΚΥΡΙΑΚΗ

Γαύδος

 

30 °C

Γέργερη

32 °C

32 °C

Ζαρος

 

34 °C

Λέντας

30 °C

35 °C

Μοίρες

32 °C

34 °C

Παλαιόχωρα

31 °C

32 °C

Πρέβελη

30 °C

30 °C

Σφακιά

30 °C

32 °C

Τυμπάκι

31 °C

34 °C

Σχόλια