Ειρήνη & Μαρία Στεφανάκη: Δίδυμη επιτυχία στη Φιλολογία Ρεθύμνου

Κρήτη
Ειρήνη & Μαρία Στεφανάκη: Δίδυμη επιτυχία στη Φιλολογία Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις και κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους τα δύο κορίτσια

Ίδια ημέρα γέννησης, ίδια ηλικία, ίδιο επώνυμο, ίδια πόλη, ίδια σχολή…

Ο λόγος για την Ειρήνη και τη Μαρία Στεφανάκη που είναι δίδυμες, μένουν στο Ηράκλειο όμως σε λίγες ημέρες το… σκηνικό αλλάζει, αφού έδωσαν τη δική τους μάχη στις Πανελλήνιες και κατάφεραν να περάσουν στη σχολή της αρεσκείας τους.

Και οι δύο πέρασαν στο Ρέθυμνο και μάλιστα στην ίδια σχολή: Φιλολογία Πανεπιστημίου Κρήτης!

Η Ειρήνη Στεφανάκη μίλησε στο neakriti.gr για την επιτυχία της ίδιας και της αδερφής της, ενώ αναφέρθηκε και στο πως της φαίνεται το γεγονός ότι θα είναι μαζί με τη Μαρία για τουλάχιστον άλλα τέσσερα χρόνια.

«Έβγαλα 14.500 μόρια και η Φιλολογία ήταν η πρώτη μου επιλογή, οπότε χάρηκα πολύ που πέρασα σε αυτή τη σχολή. Την επέλεξα γιατί το ήθελα από μικρή, ήθελα να είμαι κοντά σε παιδιά και να διδάσκω. Θα επιθυμούσα, μάλιστα, να πάρω τη Λογοτεχνία σαν εξειδίκευση γιατί μου αρέσει πολύ».

Όσον αφορά στη χρονιά που πέρασε, «ήταν απαιτητική και ψυχοφθόρα. Μάλιστα είχε αλλάξει το σύστημα και δεν ξέραμε πως θα ήταν. Όσο περνούσαν οι μήνες, ήταν και πιο δύσκολα καθώς ήμασταν επιβαρυμένες με διαγωνίσματα και πολλά μαθήματα. Όμως στο τέλος ένιωσα ότι δικαιώθηκα».

Η Ειρήνη τονίζει ότι χρειάστηκε να κάνει θυσίες, ωστόσο δεν ένιωσε ότι άφησε πίσω πολλά, «ναι μεν έχασα πολλά Σάββατα και δεν μπορούσα να ξενυχτάω αλλά δε με πειράζει αφού πέτυχα το στόχο μου».

Αυτό που προκαλεί σε πολλούς απορίες είναι τα συναισθήματα των δύο κοριτσιών που θα είναι ξανά μαζί και μάλιστα στην ίδια σχολή: «Θα μένουμε με τη Μαρία στο ίδιο σπίτι. Από τη μία μου φαίνεται περίεργο γιατί από το νήπιο είμαστε μαζί σε όλα και πολλοί μπαίνουν στη διαδικασία να σε παρομοιάσουν με την αδερφή σου. Από την άλλη, όμως, μου αρέσει που θα είμαστε πάλι μαζί γιατί μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες. Δε θα είμαστε μόνες μας» λέει η Ειρήνη Στεφανάκη στο neakriti.gr.

Να σημειωθεί ότι η Μαρία Στεφανάκη έβγαλε περίπου 13.500 μόρια, με την επιθυμία της ίδιας να είναι επίσης να ασχοληθεί στη ζωή της με τα παιδιά.

Δίδυμη επιτυχία, λοιπόν! Ευχόμαστε στα κορίτσια καλή σταδιοδρομία.     

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News