Κρήτη

Αρναουτάκης: «Δώστε χρονοδιάγραμμα για τον ΒΟΑΚ» - Η απάντηση Μαρκογιαννάκη

Πιέσεις στη νέα κυβέρνηση ασκεί ο Περιφερειάρχης Κρήτης

Η πρόθεση της νέας κυβέρνησης να κάνει αλλαγές στη δημοπράτηση του ΒΟΑΚ φαίνεται να «ανησυχεί» τον περιφερειάρχη, ο οποίος απηύθυνε χθες έκκληση προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα του έργου για τον Βόρειο Οδικό Άξονα... «Σήμερα (σ.σ. χθες) από το Λασίθι ζητούμε από τη νέα κυβέρνηση και από τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα για τον Βόρειο Οδικό Άξονα», δήλωσε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Μιλώντας από τον Άγιο Νικόλαο, στο πλαίσιο του απολογισμού της απερχόμενης αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Πελαγίας Πετράκη, ο περιφερειάρχης έθεσε ως θέμα προτεραιότητας για την Περιφερειακή Ενότητα και ολόκληρη την Κρήτη τον ΒΟΑΚ, υπογραμμίζοντας ότι για την Περιφέρεια ο δρόμος θα πρέπει να είναι από την Κίσσαμο μέχρι τη Σητεία. Στην τοποθέτησή του ενώπιον τοπικών Αρχών και φορέων, ο κ. Αρναουτάκης υπενθύμισε πως μέχρι τώρα έγιναν οι κινήσεις από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, «αν όμως αυτές δεν ικανοποιούν την παρούσα ηγεσία, θα πρέπει ξεκάθαρα να βγει και να πει ο αρμόδιος υπουργός για ποιο λόγο αλλάζει τον σχεδιασμό και για ποιο λόγο θα ξεκινήσουμε εξαρχής για να κάνουμε οποιεσδήποτε μελέτες», ανέφερε.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης τόνισε πως, αν από το 2011 η Περιφέρεια Κρήτης είχε την αρμοδιότητα για να ολοκληρώσει τις μελέτες, σήμερα θα υπήρχαν μελέτες, ενώ τώρα συζητούμε πως δε γνωρίζουμε ποια θα είναι η χάραξη του δρόμου.

Απάντηση Μαρκογιαννάκη στον Σταύρο Αρναουτάκη

«Χθες απ’ το Λασίθι ο κ. Αρναουτάκης ζήτησε απ’ τη νέα Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να ανακοινώσει τις προθέσεις του σχετικά με τον Β.Ο.Α.Κ. Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι μετά από χρόνια σιωπής, ο κ. Αρναουτάκης αποφάσισε να ασκήσει πίεση στην Κυβέρνηση του τόπου για το μείζον αυτό ζήτημα της Περιφέρειας Κρήτης.

Έχουν περάσει, βέβαια, 9 χρόνια από τότε που ανέλαβε ως Περιφερειάρχης αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ, που λένε..

Αναφέρθηκε δε κι υπερασπίσθηκε με σθένος τις σχετικές δράσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης και της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών. Χρειάζεται μάλλον να του θυμίσουμε πως η προηγούμενη Κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο, επί σχεδόν 5 έτη, δεν προχώρησαν στη χωροθέτηση του άξονα, ώστε να ακολουθήσουν περιβαλλοντικές μελέτες, ούτε προχώρησαν στην ολοκλήρωση ενιαίας μελέτης, όπως είχε ανακοινωθεί απ’ το 2015.

Δεν είμαστε, φυσικά, εδώ μονάχα για να θυμίζουμε όσα ξεχνά ο κύριος Αρναουτάκης. Είμαστε εδώ κυρίως για να φανούμε – τώρα και αύριο – χρήσιμοι στον τόπο μας με συγκεκριμένες προτάσεις και δράσεις. Η παράταξη μας, κι εγώ προσωπικά όπως επανειλημμένα έχω τονίσει, θα είμαστε παρόντες σε όποια συγκροτημένη προσπάθεια και πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων που τόσο πολύ έχει ανάγκη το νησί μας.

Έργα για τα οποία η παρούσα κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν δεσμευτεί.».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια