Πανελλήνιες 2019: «Συγχαρητήρια» για την επιτυχία & την προσπάθεια των παιδιών

Κρήτη
Πανελλήνιες 2019: «Συγχαρητήρια» για την επιτυχία & την προσπάθεια των παιδιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι βάσεις ανακοινώθηκαν, το άγχος και το χτυποκάρδι τελείωσε

Η αγωνία έλαβε τέλος για τους χιλιάδες υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων στη χώρα μας, αφού οι βάσεις ανακοινώθηκαν και πλέον τα παιδιά ξέρουν σε ποια σχολή περνάνε.

Φυσικά, μπορεί η σημερινή ημέρα να μην περιλαμβάνει μόνο χαμόγελα –αφού κάποια παιδιά ίσως να μην πέρασαν στη σχολή της αρεσκείας τους, ωστόσο η προσπάθεια είναι πιο σημαντική από όλα.

Και γι’ αυτό το λόγο, φορείς, πρόσωπα της αυτοδιοίκησης και της κεντρικής πολιτικής σκηνής δίνουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που έδωσαν γενναία μάχη στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Εμμανουήλ Καρτσωνάκης

«Με την ευκαιρία της σημερινής ανακοίνωσης των βάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους επιτυχόντες μαθητές μας καθώς η πολύχρονη και επίπονη προσπάθειά τους στέφθηκε σήμερα με επιτυχία. Θα ήθελα επίσης να απευθύνω συγχαρητήρια στους καθηγητές που στάθηκαν αρωγοί στον αγώνα των μαθητών αλλά και τις οικογένειές τους που παρείχαν κάθε ηθική και ψυχολογική στήριξη.

Για όσους σήμερα δεν τα κατάφεραν θέλω να πω ότι η ζωή δεν τελειώνει στις πανελλαδικές εξετάσεις αλλά συνεχίζεται με καθημερινή μάχη. Δεν υπάρχει χώρος για απογοήτευση αλλά με επιμονή, υπομονή και προσπάθεια είμαι βέβαιος ότι οι στόχοι στο τέλος θα επιτευχθούν.

Εύχομαι από καρδιάς στους επιτυχόντες καλή δύναμη και καλές σπουδές έχοντας υπόψη ότι η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας για το καλύτερο. Τα καλύτερα να είναι πάντα μπροστά σας!».

Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης

«Χιλιάδες μαθητές από σήμερα ξεκινούν μια νέα δημιουργική πορεία στη ζωή τους. Η εισαγωγή τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση σηματοδοτεί την επιβράβευση μιας πολύχρονης προσπάθειας. Ως Περιφέρεια Κρήτης συγχαίρουμε όλους τους εισαχθέντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τους καθηγητές τους για την προσφορά τους και βέβαια τις οικογένειές τους για την στήριξη που τους παρείχαν. Συγχαρητήρια επίσης αξίζουν και στους μαθητές που συμμετείχαν και δεν κατάφεραν στην πρώτη τους προσπάθεια να εκπληρώσουν το στόχο τους. Τους εύχομαι να συνεχίσουν με θάρρος την προσπάθεια και να έχουν επιτυχία στις μελλοντικές επιλογές τους.».

Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός

«Θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η εισαγωγή τους στα πανεπιστημιακά εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, στις Σχολές που επέλεξαν, αποτελεί αφετηρία για την κατάκτηση επιστημονικών γνώσεων και νέων εμπειριών στην ζωή τους.

Συγχαρητήρια, επίσης, στους γονείς των μαθητών και στους εκπαιδευτικούς τους. Η συμβολή τους, καθ’ όλο το διάστημα της πολύχρονης, κοπιαστικής προετοιμασίας, υπήρξε καθοριστική.

Προτρέπω τους μαθητές που δεν κατόρθωσαν, σε αυτή την πρώτη τους προσπάθεια, να εκπληρώσουν τους στόχους τους, να συνεχίσουν με αισιοδοξία και θάρρος τον αγώνα. Αναμφίβολα θα υπάρξουν πολλές ακόμη ευκαιρίες στην ζωή τους, για να δικαιωθεί ο μόχθος τους και να επιτευχθούν τα όνειρά τους.».

Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας

«Θα ήθελα να συγχαρώ τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων του Δήμου Χανίων αλλά και όλου του Νομού συνολικά που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας. Ευχή όλων είναι αυτή η νέα προοπτική και η νέα “σελίδα” στη ζωή σας, να αποτελέσει την απαρχή της εκπλήρωσης όλων των προσδοκιών σας.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους εκπαιδευτικούς αλλά και στις οικογένειες των επιτυχόντων, που στηρίξατε την προσπάθεια των παιδιών.

Απευθυνόμενος επίσης και στα παιδιά που δεν πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, να τους τονίσουμε ότι η ζωή είναι μπροστά τους, με πάμπολλες επιλογές και ευκαιρίες, αρκεί να τις δουν και να τις αξιοποιήσουν.

Ευελπιστούμε τέλος να μην προκύψουν προβλήματα διαμονής με τους νεοεισαχθέντες φοιτητές που θα φοιτήσουν στην πόλη μας. Ευχόμαστε η διαμονή τους στον όμορφο τόπο μας να διευκολυνθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και πάντοτε με γνώμονα τις αρχές και τις αξίες της κρητικής φιλοξενίας».

Δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργης Μαρινάκης

«Με τη σημερινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των φετινών εισαγωγικών εξετάσεων, ολοκληρώνεται ένα κύκλος για εσάς και ανοίγεται μπροστά σας ένας καινούριος. Η εισαγωγή σας στα ΑΕΙ ελπίζω να αντάμειψε με τον καλύτερο για εσάς τρόπο, τους κόπους, την προσπάθεια, αλλά και την αγωνία τη δική σας, των γονιών και των εκπαιδευτικών σας.

Μαζί με τα θερμά μου συγχαρητήρια θα ήθελα να γνωρίζετε ότι εναποθέτουμε τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο αύριο στη νέα γενιά, σε εσάς. Εύχομαι να έχετε υγεία και δύναμη και να πραγματοποιήσετε στο μέλλον τα όνειρα και τους στόχους σας με την ίδια θέληση και επιμονή που δείξατε για την εισαγωγή σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μα πάνω απ’ όλα σας εύχομαι να μην χάσετε ποτέ την πίστη σας στις δυνάμεις σας και να θυμάστε πάντα ότι με σκληρή δουλειά, η επιτυχία είναι δεδομένη.

Όσοι από εσάς δεν πετύχατε την εισαγωγή σας σε κάποιο ΑΕΙ ή σε σχολή της πρώτης επιλογής σας, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι στη ζωή μας υπάρχουν πολλές επιλογές και δίνονται πολλές ευκαιρίες στην πορεία, που είναι στο χέρι μας να τις εκμεταλλευτούμε στο έπακρο.

Να έχετε καλές σπουδές και να θυμάστε ότι το πιο σημαντικό είναι να γίνετε χρήσιμοι, άξιοι και δημιουργικοί άνθρωποι».

Δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης

«Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να συγχαρώ όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του δήμου μας για την επιτυχία τους στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις και την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η επιτυχία αυτή αποτελεί προϊόν μιας πολυετούς και επίπονης προσπάθειας και σηματοδοτεί μια νέα αρχή προσωπικής, πνευματικής αλλά και επαγγελματικής εξέλιξης.

Θερμές ευχές στους γονείς που έδωσαν το δικό τους αγώνα και στήριξαν ηθικά και οικονομικά - παρά την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία - την επιτυχία των παιδιών τους, αλλά και των εκπαιδευτικών που με τη μεθοδική δουλειά τους στάθηκαν κοντά στους μαθητές, αρωγοί και συμπαραστάτες τους σ’ αυτή τη δύσκολη διαδρομή.

Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και στους μαθητές που φέτος προσπάθησαν αλλά για διάφορους λόγους δεν τα κατάφεραν. Δεν πρέπει να απογοητεύονται γιατί η ζωή είναι γεμάτη με δεύτερες ευκαιρίες και εναλλακτικές επιλογές. Άλλωστε μια προσωρινή αποτυχία, με σωστή διαχείριση και πολλή δουλειά, μπορεί να γίνει το εφαλτήριο μιας μεγαλύτερης επιτυχίας.

Καλή πρόοδο σε όλους!!».

Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Κώστας Μαμουλάκης

«Θα θέλαμε να συγχαρούμε θερμά και να ευχηθούμε καλές σπουδές σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές που πέτυχαν τον στόχο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όλα τα παιδιά του Μαλεβιζίου – και όχι μόνο – που είδαν το όνειρό τους να γίνεται πραγματικότητα.

Ταυτόχρονα, θα θέλαμε να συγχαρούμε τους εκπαιδευτικούς των μαθητών που για μια ακόμα χρονιά κατάφεραν να μεταδώσουν τις απαραίτητες γνώσεις, όπως επίσης και τους γονείς, που υποστήριξαν τα παιδιά τους σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια.

Για όσες και όσους δεν κατάφεραν φέτος να πραγματοποιήσουν τον στόχο τους, θα θέλαμε να τους τονίσουμε ότι τίποτα απολύτως δεν τελειώνει σε αυτή τη φάση της ζωής τους. Οι ευκαιρίες συνεχίζονται και το μυστικό της επιτυχίας είναι η επιμονή και η προσήλωση στα όνειρά τους!».

Νέος δήμαρχος Γόρτυνας, Μιχάλης Κοκολάκης

«Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά μας, τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολικών μονάδων του δήμου Γόρτυνας, αλλά και στους μαθητές των σχολείων όλης της χώρας, που με σκληρή δουλειά και προσήλωση στον στόχο τους, πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εύχομαι ολόψυχα να έχουν καλή ακαδημαϊκή πορεία, να εφοδιαστούν με γνώση και εμπειρία και να εκπληρώσουν τα όνειρά τους.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν, επίσης, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς των μαθητών, που στάθηκαν δίπλα στα παιδιά σε αυτή την δύσκολη προσπάθεια, σε αντίξοες συνθήκες, συμβάλλοντας στην επιτυχία τους.

Θέλω όμως να απευθυνθώ και στα παιδιά μας που δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα στις Πανελλαδικές εξετάσεις και να τους ενθαρρύνω να συνεχίσουν να προσπαθούν. Η ζωή είναι μπροστά τους, γεμάτη στόχους, ευκαιρίες και επιλογές και είναι βέβαιο ότι οι θυσίες και οι κόποι τους θα ανταμειφθούν.».

Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Γιάννης Παρασύρης

«Θα ήθελα να συγχαρώ τις μαθήτριες και τους μαθητές του νησιού μας για την επίτευξη των στόχων τους. Οι προσπάθειες που κατέβαλαν ανταμείφθηκαν και το όνειρό τους έγινε πραγματικότητα. Εύχομαι να επιδείξουν τον ίδιο ζήλο και ως ακαδημαϊκοί πολίτες, εκμεταλλευόμενοι τις ευκαιρίες που θα τους δοθούν.

Στην προσπάθεια αυτή είχατε την πολύτιμη αρωγή των γονέων και των καθηγητών σας, στους οποίους αξίζουν επίσης συγχαρητήρια για τη συμβολή τους στο τελικό αποτέλεσμα.

Παράλληλα, θέλω να καλωσορίσω τους νέους φοιτητές που προέρχονται από άλλες περιοχές της χώρας μας και επέλεξαν σχολές της Κρήτης για τις σπουδές τους. Να είναι σίγουροι ότι η υψηλή ποιότητα και οι διακρίσεις των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων του νησιού μας αποτελούν την ασφαλή εγγύηση για την επιτυχή και άρτια οργάνωση της ακαδημαϊκής τους εκπαίδευσης.

Όσοι μαθητές, όμως, δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, μπορούν να αναζητήσουν διεξόδους και εναλλακτικές λύσεις ή να επαναλάβουν την προσπάθεια για την εισαγωγή τους στη σχολή που επιθυμούν. Ας μην ξεχνάμε ότι νικητής είναι αυτός που δεν παραιτείται από τις αξιώσεις της ζωής, αλλά αγωνίζεται διαρκώς για την επίτευξη των στόχων του.

Εύχομαι, λοιπόν, σε όλους τους νέους να υποστηρίξουν με πάθος την επιλογή τους για το μέλλον και να τύχουν της σταδιοδρομίας που ο καθένας ονειρεύεται για τον εαυτό του».

Πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών Δήμου Μυλοποτάμου, Μανούσος Κλάδος

«Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των εισαγωγικών εξετάσεων για τα ΑΕΙ της χώρας, αισθάνομαι την ανάγκη να απευθύνω θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που έδωσαν επιτυχώς αυτό τον δύσκολο αγώνα και τα κατάφεραν. Αντίστοιχα και στα παιδιά που μπορεί να μην τα κατάφεραν σε αυτή την φάση αλλά σίγουρα έχουν μπροστά τους πολλές και μεγάλες ευκαιρίες για να επιτύχουν αυτό που ονειρεύονται για την ζωή τους.

Για άλλη μια χρονιά ο Μυλοπόταμος έδωσε υψηλά ποσοστά, γεγονός, που μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για αναβάθμιση του επιπέδου λειτουργίας των σχολείων της περιοχής μας και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης.

Συγχαρητήρια στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και σε όλους όσοι αποτελούν την μεγάλη σχολική κοινότητα του Μυλοποτάμου.

Είναι η κοινότητα που κάνει την διαφορά και την στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις.».

Το μήνυμα του Νίκου Ηγουμενίδη

Με αφορμή την σημερινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης δήλωσε:

«Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που σήμερα πέτυχαν το στόχο τους και για τους οποίους και τις οποίες ανοίγει μια καινούργια σελίδα στη ζωή τους.

Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους εκπαιδευτικούς, αλλά και στους γονείς των νέων πλέον φοιτητών και φοιτητριών της χώρας.

Ωστόσο, όπως διδάσκει και η ζωή,  οι μαθητές και μαθήτριες που σήμερα δεν εκπλήρωσαν το στόχο τους, δεν πρέπει να χάνουν το κουράγιο τους. Μόνο με αισιοδοξία και διαρκή αγώνα μπορούν - και αναμφίβολα θα έχουν τη δυνατότητα -  να συνεχίσουν την προσπάθεια τους».

Ευχές Λευτέρη Αυγενάκη

Εγκάρδιες ευχές του Λευτέρη Αυγενάκη σε επιτυχόντες και μη των πανελληνίων εξετάσεων.

«Στους νέους και στις νέες που πραγματοποίησαν το στόχο και τη φιλοδοξία τους για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, να ευχηθώ από καρδιάς κάθε επιτυχία σ' αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής τους.

Ιδιαίτερα, όμως, σε εκείνους και εκείνες που δεν τα κατάφεραν, θέλω να ευχηθώ διπλά. Η ζωή, ευτυχώς, δεν σταματάει εδώ, αντιθέτως ανοίγεται μπροστά τους, έστω και με άλλους ορίζοντες. Άλλωστε, μεγαλύτερη αξία έχει και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη νιώθεις στον εαυτό σου, όταν επανέρχεσαι μετά από μια πρόσκαιρη δυσκολία.

Η ζωή για όλους και όλες είναι μπροστά σας.

Αδράξτε την κάθε μέρα.

Ζήστε την!».

Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ για τις πανελλαδικές εξετάσεις

«Η διοίκηση του σωματείου εργαζομένων ΠαΓΝΗ συγχαίρει όλους τους νέους και τις νέες, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, που πέρασαν από τη δύσκολη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων και τους εύχεται καλή δύναμη για τη νέα αρχή στη ζωή τους. Ευχόμαστε επίσης καλή δύναμη στους γονείς τους, που έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη και θα συνεχίσουν να πληρώνουν για το αυτονόητο δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια, φέρνει άλλη μια φορά στην επικαιρότητα την άμεση ανάγκη να δυναμώσει η πάλη των νέων για ζωή και σπουδές με δικαιώματα, να δυναμώσει η απαίτηση για άμεσα μέτρα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δωρεάν στέγαση, σίτιση και μετακίνηση, να ικανοποιηθούν άμεσα οι ανάγκες για εκπαιδευτικό προσωπικό στα πανεπιστήμια της χώρας μας.

Γι’ αυτό, δίπλα στη χαρά για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο υπάρχει το άγχος και η αγωνία για το αν η οικογένεια θα μπορεί να στηρίξει το παιδί της. Γι’ αυτό και αυξάνονται τα αδιέξοδα των νέων, που δεν καταφέρνουν να πετύχουν τους στόχους τους και ζουν ένα εμπόριο ελπίδας με σοβαρό κόστος, για ένα χαρτί επαγγελματικής αποκατάστασης.

Η κατάκτηση της ζωής με σύγχρονα δικαιώματα για τους νέους και τις νέες βρίσκεται στον αγώνα για το μέλλον που μας αξίζει».

Νεοεκλεγείς δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, Μανώλης Φραγκάκης

«Μέσα από την καρδιά μου, θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολικών μονάδων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας – αλλά και όλης της χώρας - που είδαν τις προσπάθειές τους να καρποφορούν, επιτυγχάνοντας με πείσμα, υπομονή και επιμονή τον πολυπόθητο στόχο για εισαγωγή στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας και να τους ευχηθώ να έχουν καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία στη ζωή τους.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους γονείς για την πολύπλευρη στήριξη στο δύσκολο αυτό αγώνα των παιδιών όπως και στους άξιους εκπαιδευτικούς μας, που κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ως δεύτερη οικογένεια, στάθηκαν αρωγοί στον αγώνα των μαθητών και αγωνίστηκαν να τους μεταδώσουν την απαιτούμενη γνώση στην προσπάθειά τους για προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη.

Σε όσους μαθητές δεν κατόρθωσαν να πετύχουν το στόχο της εισόδου σε κάποιο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, θέλω να τους υπενθυμίσω ότι θα υπάρξουν και άλλες ευκαιρίες στη ζωή τους για να εκπληρώσουν τους στόχους τους και να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα και τους παροτρύνω να συνεχίσουν τις προσπάθειες τους με επιμονή, πίστη και αισιοδοξία».

Νέος δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας

«Για κάποιους... κόποι που ανταμείβονται, όνειρα που πραγματοποιούνται.

Για άλλους... επανεκκίνηση, στροφή και αποφάσεις για νέες επιλογές.

Για όλους, όμως, νέα αρχή με θέληση, πείσμα, επιμονή και υπομονή.

Αδράξτε, λοιπόν, κάθε μέρα κι ανοίξτε τους δικούς σας ορίζοντες!

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά μας»!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News