Κρήτη

Οδυσσέας Ζώρας: Από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο ΕΑΠ

Στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο αναμένεται να τοποθετηθεί ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης

Τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Οδυσσέας Ζώρα, θα τοποθετήσει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στη θέση του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), στην ηγεσία του ΕΟΠΠΕΠ, τοποθετείται η δικηγόρος Γεωργία Παπαευθυμίου, ενώ στην ηγεσία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ τοποθετείται ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κωνσταντίνος Δέρβος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέληξε στα πρόσωπα που θα αναλάβουν την προεδρία της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Ποιος είναι ο Οδυσσέας Ζώρας;

Ο καθηγητής Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας είναι πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής Χειρουργικής Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (MSc) “Ογκολογία: Από τον Ογκογένεση έως τη Θεραπεία”, διευθυντής της Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας (ΕΧΕ), ενώ διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Board of Directors) της European Society of Surgical Oncology (ESSO) (2014-2018), πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας (ΕΕΧΟ) και πρώην πρόεδρος Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης (2007-2011). Είναι συγγραφέας ή συν-συγγραφέας σε 110 και πλέον επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά με σύστημα κριτών. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ρώμης “Sapienza” (cum Laude), διαθέτει μεταπτυχιακή εκπαίδευση από το Glasgow University και το University of Rochester και διδακτορικό τίτλο (PhD) από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας (Άριστα). Έχει βραβευτεί από τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας με το παράσημο Ufficiale dell’ Ordine della stella della Repubblica Italiana.

Σχόλια