Προβληματισμός & αγωνία οδηγών ταξί - Αγώνας δρόμου για να μην αφανιστεί το επάγγελμα

Κρήτη
Προβληματισμός & αγωνία οδηγών ταξί - Αγώνας δρόμου για να μην αφανιστεί το επάγγελμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον προβληματισμό και την αγωνία τους περιγράφουν οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί που κάνουν λόγο για μια αισθητά μειωμένη κίνηση

Ουρές με άδεια ταξί και δεκάδες επαγγελματίες οδηγοί να περιμένουν καρτερικά μια κούρσα είναι η εικόνα που συναντά κανείς στην πιο κεντρική πιάτσα ταξί στο κέντρο του Ηρακλείου και μάλιστα στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

Όπως περιγράφουν οι επαγγελματίες του χώρου, η όποια ελπίδα είχαν εναποθέσει στον τουρισμό για την αύξηση του τζίρου τους έπεσε στο κενό, με τους οδηγούς ταξί  να κάνουν λόγο για μια κακή σεζόν.

Η γενική εικόνα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των επαγγελματιών του κλάδου, οι οποίοι διαπιστώνουν ότι το επιβατικό κοινό σε μεγάλο ποσοστό αποφεύγει τις μετακινήσεις με ταξί λόγω οικονομικής στενότητας, γεγονός που αποτυπώνεται στην κίνηση των ταξί.

Την ίδια στιγμή, οι επαγγελματίες του κλάδου των ταξί καταγγέλλουν ολοένα και αυξανόμενα περιστατικά  ιδιωτών που αποφασίζουν να μετατρέψουν τα αυτοκίνητα και τα φορτηγάκια τους σε… ταξί παίρνοντας «κούρσες» χωρίς να διαθέτουν καμία άδεια που να τους επιτρέπει τη δράση αυτή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News