Σε απέραντο εργοτάξιο μετατρέπεται η Κρήτη - Επενδύσεις «μαμούθ» σε τουρισμό, υποδομές & ενέργεια

Κρήτη
Σε απέραντο εργοτάξιο μετατρέπεται η Κρήτη - Επενδύσεις «μαμούθ» σε τουρισμό, υποδομές & ενέργεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επενδύσεις που υπολογίζεται πως θα ξεπεράσουν τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ αναμένονται στην Κρήτ

Σε ένα απέραντο εργοτάξιο με σημαντικές επενδύσεις στις υποδομές στην ενέργεια και τον τουρισμό αναμένεται να μετατραπεί τα επόμενα χρόνια η Κρήτη.

Το αεροδρόμιο Καστελλίου από τη μία, ο Βόρειος Οδικός Άξονας από την άλλη και παράλληλα η υποθαλάσσια ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης Αττικής δίνουν τον τόνο του επενδυτικού οργασμού που αναμένεται στο νησί  και οι οποίες υπολογίζεται πως θα ξεπεράσουν τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Από κοντά και ο τουριστικός κλάδος ο οποίος έτσι κι αλλιώς τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε πυρετό αποτελώντας την ατμομηχανή της τοπικής οικονομίας συμμετέχοντας με ποσοστό πάνω από 47% στο ΑΕΠ του νησιού.

Στο τομέα του τουρισμού μάλιστα, σε εξέλιξη είναι ιδιωτικές επενδύσεις σε όλο το νησί με το νομό Λασιθίου ωστόσο να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες,  το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται προχωρήσουν και οι αξιοποιήσεις των περιουσιακών στοιχείων του ΤΑΙΠΕΔ με πρώτη την πρώην αμερικανική βάση των Γουρνών με το σχέδιο που προωθείται να περιλαμβάνει θεματικά πάρκα, εμπορικά κέντρα αλλά και χώρους αναψυχής αφήνοντας παράθυρο για τη δημιουργία του πρώτου Καζίνο στο νησί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News