«Θερμό» φθινόπωρο σχετικά με τη διαχείριση απορριμμάτων στην Κρήτη

Κρήτη
«Θερμό» φθινόπωρο σχετικά με τη διαχείριση απορριμμάτων στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

3 φορείς διαχείρισης απορριμμάτων προτείνει η αποκεντρωμένη διοίκηση

Θερμό αναμένεται το ερχόμενο φθινόπωρο αναφορικά με την διαχείριση απορριμμάτων στην Κρήτη.

Η αποκεντρωμένη διοίκηση προκρίνει τη λειτουργία 3 φορέων διαχείρισης απορριμμάτων, έναντι δύο που πρότεινε η ΠΕΔ.

Μετά από παλινωδίες και καθυστερήσεις για την μετατροπή του ΧΥΤΑ Αμαρίου σε ΧΥΤΥ, από προσφυγές στη δικαιοσύνη που ανακλήθηκαν, πλέον το ενδιαφέρον θα στραφεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο μέσα στο φθινόπωρο θα κληθεί να ανάψει το «πράσινο φως» για τη σύμβαση του έργου που θα έρθει να λύσει το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου.

Το έργο «Κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων και ΧΥΤΥ Αμαρίου» έχει σχεδιαστεί να κατασκευαστεί στη θέση «Κουλέ Μασχάλια», εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αμαρίου. Το έργο χωροθετείται στον χώρο που είναι εγκατεστημένος ο υφιστάμενος ΧΥΤΑ Αμαρίου, ο οποίος αναβαθμίστηκε τον Ιούλιο του 2018 με τα έργα επέκτασης του ενεργού κυττάρου με 1,6 εκατ. ευρώ, και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Το έργο περιλαμβάνει Μονάδα Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων, είναι συνολικής δυναμικότητας 35.600 τόνων Αστικών Σύμμεικτων Αποβλήτων (ΑΣΑ) ανά έτος, ενώ περιλαμβάνει επίσης όλες τις αναγκαίες υποδομές και την προμήθεια κινητού εξοπλισμού.

Σε επίπεδο Κρήτης, ενώ η ΠΕΔ γνωμοδότησε για 3 φορείς διαχείρισης απορριμμάτων ανά την Κρήτη, η αποκεντρωμένη διοίκηση πρόκρινε τη λειτουργία δύο δομών ανά την Κρήτη κι έτσι το φθινόπωρο προμηνύεται θερμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News