ΒΟΑΚ: Πόσες παραβάσεις βεβαιώθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα;

Κρήτη
ΒΟΑΚ: Πόσες παραβάσεις βεβαιώθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά τις απανωτές τραγωδίες στους δρόμους, φαίνεται ότι μυαλό… δε βάζουμε

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.

Και μάλιστα μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, οι αστυνομικοί κατάφεραν να… εντοπίσουν πολλούς παραβάτες του νόμου, ακόμα και στην Κρήτη όπου έχουμε θρηνήσει και φέτος δεκάδες θύματα στο βωμό της ασφάλτου.

Η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας συγκαταλέγει τον ΒΟΑΚ στη δεύτερη θέση με τις περιοχές όπου σημειώθηκαν οι περισσότερες παραβάσεις, με έναν αριθμό που ανέρχεται στις 608.

Πρόκειται για το διάστημα από 12 έως 18 Αυγούστου, με τα κλιμάκια των Υπηρεσιών Τροχαίας να βρίσκονται συνεχώς στους δρόμους.

Στο πλαίσιο αυτό, από 1.386 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 34.094 οχήματα και βεβαιώθηκαν 5.370 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και 1.019 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης (920), του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (608), της Αττικής (545), της Κορινθίας (307), της Πιερίας (283) και του Κιλκίς (262).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας!

(φωτογραφίες αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News