Κρήτη

Καιρός: Φεύγουν οι ισχυροί βοριάδες - Τρέξε στη θάλασσα

Έως και 36 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει η θερμοκρασία στην Κρήτη

Κατεβαίνουν  οι κόκκινες σημαίες από τους ναυαγοσωστικούς πύργους στις βόρειες παραλίες του νησιού, καθώς οι ισχυροί βοριάδες αναμένεται να εξασθενήσουν και να αποκατασταθούν ασφαλείς συνθήκες για κολύμβηση.

Η χθεσινή ήταν η τελευταία ημέρα ενίσχυσης του βορείου ρεύματος που συνοδευόταν και από μια ψυχρή αέρια μάζα.

«Αυτό το βόρειο ρεύμα εξασθενεί τις επόμενες ημέρες επιτρέποντας στη θερμοκρασία να ανέβει σε υψηλότερα επίπεδα ενώ και οι θάλασσες θα αποκαταστήσουν πολύ καλύτερη κατάσταση, μιας και θα είναι ήπιος ο κυματισμός και όλες οι θαλάσσιες περιοχές καλύτερα προσβάσιμες» αναφέρει στο neakriti.gr ο μετεωρολόγος κ. Μανώλης Λέκκας.

Οι άνεμοι, αν και εξασθενημένοι με εντάσεις που δε θα ξεπερνούν τα 3-4 μποφόρ, διατηρούνται βόρειοι και μόνο στις νότιες και ανατολικές περιοχές της Κρήτης θα στραφούν σε δυτικούς φθάνοντας κατά τόπους τα 5 μποφόρ.

«Προς το βράδυ όμως οι άνεμοι γενικότερα θα εξασθενούν. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει σιγά σιγά υψηλότερες τιμές. Στα βόρεια 30-31 βαθμούς Κελσίου…» συνεχίζει ο κ. Λέκκας.

Μέχρι και την Παρασκευή διατηρείται η βορειοδυτική τάση των ανέμων, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 30-32 βαθμούς Κελσίου. Περισσότερο θερμό, θυμίζοντας πως το καλοκαίρι δεν τελείωσε, θα είναι το κλίμα στα νότια αλλά και σε περιοχές της ενδοχώρας όπου η θερμοκρασία θα φτάσει στους 36 βαθμούς Κελσίου.

Προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, η έλευση μιας ψυχρότερης αέριας μάζας αναμένεται να κατεβάσει και πάλι τα επίπεδα του υδραργύρου στην Κρήτη και σε συνδυασμό με την ανάπτυξη τοπικών νεφώσεων είναι πιθανό να δημιουργήσει συνθήκες φθινοπωρινές.

Σχόλια