Οι κρυμμένοι θησαυροί των Χανίων - Σποτ που αναδεικνύουν τις ομορφιές της Δυτικής Κρήτης

Κρήτη
Οι κρυμμένοι θησαυροί των Χανίων - Σποτ που αναδεικνύουν τις ομορφιές της Δυτικής Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτισμός, παραδεισένιες παραλίες, φαράγγια, παραδοσιακά χωριά, αμέτρητες εκκλησιές... αποτελούν έναν ανεκτίμητο θησαυρό που επιχειρείται να αναδειχτεί

Έξι βίντεο για την τουριστική προβολή των περιαστικών περιοχών των Χανίων δημιούργησε η δημοτική Αρχή, στοχεύοντας στην ανάδειξη κρυμμένων θησαυρών του Δήμου. Η παρουσίαση των σποτ έγινε χθες στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, με τον απερχόμενο δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα να τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης, προβολής και υποστήριξης της ενδοχώρας.

Ο πολιτισμός, οι παραδεισένιες παραλίες, τα φαράγγια, τα παραδοσιακά χωριά, οι αμέτρητες εκκλησιές, τα πανέμορφα γραφικά ξωκλήσια και τα μοναδικής αρχιτεκτονικής μοναστήρια, διάσπαρτα σε μικρή απόσταση από το δημοφιλές κέντρο των Χανίων, αποτελούν έναν ανεκτίμητο θησαυρό, που επιχειρείται να αναδειχτεί.

Θέρισο, Κεραμιά, Ελευθέριος Βενιζέλος, Νέα Κυδωνία, Ακρωτήρι και Σούδα αποτελούν τους πρώην περιαστικούς δήμους, που με τον “Καλλικράτη” ενσωματώθηκαν στον δήμο Χανίων. Περιοχές λιγότερο ή καθόλου προβεβλημένες σε σχέση με την πόλη των Χανίων, με φυσική ομορφιά που εντυπωσιάζει, προβάλλονται μέσα από τα βίντεο που αναμένεται να σταλούν σε διεθνείς εκθέσεις στις οποίες θα συμμετάσχει ο Δήμος την ερχόμενη σεζόν, ενώ θα προβληθούν και σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

«Τα σποτ προβάλλουν τη φύση και τις ομορφιές των περιαστικών μας περιοχών, ενσωματώνοντας τις αξίες του παρελθόντος, υπογραμμίζοντας τη θέληση του παρόντος και προβάλλοντας τη δυναμική του μέλλοντος για τον τόπο μας. Δημιουργείται έτσι μια νέα αφήγηση εικόνων, χρωμάτων, ήχων και συναισθημάτων, που αγγίζει τους ανθρώπους», ανέφερε στον χαιρετισμό του κατά τη χθεσινή παρουσίαση των σποτ ο κ. Τάσος Βάμβουκας.

Ο στόχος

Ο απερχόμενος δήμαρχος Χανίων, αναπτύσσοντας το σκεπτικό της παραγωγής των σποτ τουριστικής προβολής, υπογράμμισε ότι «στόχος είναι να ενισχύσουμε και να προβάλλουμε αποτελεσματικά και κυρίως στοχευμένα την ενδοχώρα του τόπου μας. Είναι η πρώτη φορά για τον Δήμο μας που παρουσιάζει τις ομορφιές της μοναδικής ενδοχώρας του, χάρη στα τουριστικά σποτ για την κάθε δημοτική του ενότητα, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν, είτε μεμονωμένα είτε ως συνολικό τουριστικό αφιέρωμα».

Ανάδειξη πεζοπορικών διαδρομών

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό των δράσεων της δημοτικής Αρχής στον τομέα της τουριστικής προβολής, ο κ. Βάμβουκας ανέφερε ότι έχει εκπονηθεί σχετική μελέτη για την ανάδειξη πεζοπορικών διαδρομών, που βρίσκονται στα όρια του δήμου, όπως η διαδρομή Γουβερνέτου-Σταυρού, το φαράγγι του Δικτάμου, κ.ά.

«Η ενδοχώρα μας μπορεί να αποτελέσει το διαβατήριο για περαιτέρω ενίσχυση της καλής εικόνας που έχουμε ως προορισμός, ενισχύοντας το τουριστικό προϊόν, προσδίδοντας, μεταξύ άλλων, δυναμικό χαρακτήρα στις προσπάθειες προβολής του νησιού μας», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News