Μποκέας σε Μαμουλάκη: «Αγαπητέ Κώστα το Μαλεβίζι σε ευχαριστεί για την προσφορά σου»

Κρήτη
Μποκέας σε Μαμουλάκη: «Αγαπητέ Κώστα το Μαλεβίζι σε ευχαριστεί για την προσφορά σου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δήλωση Μενέλαου Μποκέα για την αποχώρηση του Κώστα Μαμουλάκη

Την απόφαση του απερχόμενου Δημάρχου Μαλεβιζίου, Κώστα Μαμουλάκη, να ολοκληρώσει την αυτοδιοικητική του διαδρομή, σχολίασε με δημόσια ανάρτησή του σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

Στην ανάρτησή του, που συνοδεύει με μια χαρακτηριστική κοινή τους φωτογραφία, ο Μενέλαος Μποκέας σημειώνει:

«Αγαπητέ Κώστα Μαμουλάκη, το Μαλεβίζι σε ευχαριστεί για την προσφορά σου. Η νέα δημοτική περίοδος θα μας βρει ενωμένους στις γειτονιές του τόπου μας.  Γιατί ενωμένο το Μαλεβίζι μπορεί να πετύχει περισσότερα».

«Κάθε κύκλος κάποια στιγμή κλείνει. Έτσι και για μένα ολοκληρώθηκε ο κύκλος της αυτοδιοικητικής μου πορείας». Με τα χαρακτηριστικά αυτά λόγια, ο απερχόμενος δήμαρχος Μαλεβιζίου ανακοίνωσε επισήμως χθες την απόφασή του να παραιτηθεί από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Νέοι Δρόμοι” και να αποσυρθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και συνολικά από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Είπε «αντίο» αφήνοντας γερή “προίκα” στη νέα Αρχή

Ρίχνοντας “αυλαία” στη μακρά αυτοδιοικητική του πορεία, πορεία που ξεκίνησε το 1995 με την παράταξη “Ηράκλεια Πρωτοβουλία” στον Δήμο Ηρακλείου, και εμφανώς συγκινημένος ο Κώστας Μαμουλάκης τόνισε ότι μπορεί να περνά εκτός δημοτικών εδράνων, όμως θα είναι πάντα εκεί για την παράταξή του και για όποιον χρειαστεί οτιδήποτε. Παράλληλα, στην τελευταία συνεδρίαση της τρέχουσας περιόδου της δημοτικής παράταξης “Νέοι Δρόμοι”, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου, ο κ. Μαμουλάκης στάθηκε στη μεγάλη “προίκα” που αφήνουν ο ίδιος και η απερχόμενη δημοτική Αρχή στη νέα δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου υπό τον νέο δήμαρχο Μενέλαο Μποκέα.

“Προίκα”, όπως τόνισε, που περιλαμβάνει 29 έργα και μελέτες για ολόκληρο τον δήμο Μαλεβιζίου, συνολικού προϋπολογισμού 116.000.000 ευρώ!

Ειδικότερα, παραδίδονται στη νέα δημοτική Αρχή:

* 26 δημοτικά έργα σε στάδιο λίγο πριν τη σύμβασή τους.

* 22 δημοτικά έργα σε εξέλιξη.

* 43 δημοτικές μελέτες για έργα σε ολόκληρο το Μαλεβίζι.

* 17 πολεοδομικές μελέτες.

* 8 έργα της ΔΕΥΑΜ σε εξέλιξη.

* 5 έργα της ΔΕΥΑΜ σε στάδιο λίγο πριν τη σύμβασή τους.

* 8 μελέτες της ΔΕΥΑΜ που αφορούν έργα σε ολόκληρο το Μαλεβίζι.

«Ο κύκλος έκλεισε»

Συγκινημένος, ο Κώστας Μαμουλάκης ανακοίνωσε στους συνεργάτες του την απόφασή του να μην αποδεχτεί την εκλογή του και να παραιτηθεί από τη θέση του επικεφαλής της παράταξης “Νέοι Δρόμοι”.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «κάθε κύκλος κάποια στιγμή κλείνει. Έτσι και για εμένα ολοκληρώθηκε ο κύκλος της αυτοδιοικητικής μου πορείας. Μιας διαδρομής με πολλές όμορφες αλλά και δύσκολες στιγμές, που ξεκίνησε από τον Δήμο Ηρακλείου και την παράταξη “Ηράκλεια Πρωτοβουλία” το 1995 και ολοκληρώνεται σήμερα, 24 χρόνια μετά, εδώ στο Μαλεβίζι. Κρατάω όλα τα ωραία - και ήταν πραγματικά τα περισσότερα - και θα ήθελα να γνωρίζετε πως για ό,τι με χρειαστείτε, θα βρίσκομαι δίπλα σας. Είμαι σίγουρος πως θα αξιοποιήσετε την εμπειρία και τον ενθουσιασμό σας, θα ασκήσετε εποικοδομητική αντιπολίτευση στηρίζοντας τη νέα δημοτική Αρχή σε καθετί που θα ενισχύει τη συνέχιση της αναπτυξιακής προοπτικής του Μαλεβιζίου.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για το όμορφο αυτό, κοινό μας ταξίδι μας και να σας πω ότι πρέπει όλες και όλοι να είστε υπερήφανοι γι’ αυτά που πετύχαμε. Για τα μεγάλα έργα που άλλαξαν τον τόπο μας. Για την ενότητα και το κλίμα συνεργασίας που εδραιώσαμε. Για το ότι όλοι μαζί καταφέραμε και κάναμε το Μαλεβίζι μοντέλο ανάπτυξης για όλη την Ελλάδα, και μάλιστα μέσα στα χρόνια της βαθιάς οικονομικής κρίσης! Πιστεύω πολύ σε εσάς, γνωρίζω τις ικανότητές σας και αισθάνομαι πραγματικά ευτυχής που συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια!

Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω το σύνολο του προσωπικού του Δήμου μας. Όλους αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους που μας βοήθησαν να υλοποιήσουμε το όραμά μας. Μπορεί να μην είχαμε ποτέ - αριθμητικά - το προσωπικό που προβλεπόταν, αλλά όλοι οι υπηρεσιακοί μας συνεργάτες κατάφεραν αυτά που φαινόταν αδύνατα. Με συγκινούσε πάντα η ευσυνειδησία και ο ζήλος τους και τους οφείλω ένα μεγάλο, δημόσιο ευχαριστώ!

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φορείς που συνεργαστήκαμε. Την Περιφέρεια Κρήτης, τους συναδέλφους μας από τους άλλους Δήμους, τους βουλευτές, τα στελέχη των υπουργείων, τις Αρχές και τις κεντρικές υπηρεσίες, τους προέδρους και τα Τοπικά Συμβούλια του Μαλεβιζίου, τους φορείς και τους συλλόγους - πολιτιστικούς, αθλητικούς, γονέων και κηδεμόνων - του τόπου μας.

Αγαπητές και αγαπητοί μου φίλοι και συνεργάτες, σας εύχομαι να είστε πάντα υγιείς και να διατηρήσετε τη δύναμη και το ίδιο πάθος στη συνέχιση του αγώνα της κοινωνικής προσφοράς. Είναι δύσκολος ο δρόμος, το γνωρίζουμε όλοι καλά, αλλά αξίζει να τα δώσετε και πάλι όλα για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του!».

Η Ειρήνη Αστρινάκη στη θέση του

Τη θέση του Κώστα Μαμουλάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου καταλαμβάνει η πρώτη επιλαχούσα Ειρήνη Αστρινάκη-Κανακάκη. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η συνεδρίαση της δημοτικής παράταξης “Νέοι Δρόμοι” για την εκλογή του νέου επικεφαλής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News