Χρήστος Γρηγοράκης: Ο Κρητικός που έπεισε τους Άραβες να επενδύσουν στη Μύκονο

Κρήτη
Χρήστος Γρηγοράκης: Ο Κρητικός που έπεισε τους Άραβες να επενδύσουν στη Μύκονο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 46χρονος που ζει στο Ντουμπάι, διαθέτει δύο ξενοδοχεία, αξίας 13 εκατομμυρίων ευρώ και ένα κλαμπ στη Μύκονο

Στη Μύκονο, ο 46χρονος Χρήστος Γρηγοράκης, με καταγωγή από την Κρήτη, είναι γνωστός ως ο Κρητικός που έπεισε τους Άραβες να επενδύσουν στο νησί των ανέμων, αν και ο ίδιος, το αρνείται ευγενικά.

Αυτό, όμως, που δεν αρνείται είναι ότι η συνολική επένδυση για δύο ξενοδοχεία στο Καλό Λιβάδι, ξεπέρασε τα 13 εκατομμύρια ευρώ, ενώ παράλληλα κατέχει και πολυσύχναστο κλαμπ. Ο ίδιος επέβλεπε προσωπικά τους τελευταίους μήνες το project σε καθημερινή βάση, αφήνοντας για λίγο στην άκρη την εταιρεία που διατηρεί στο Ντουμπάι. Εκεί όπου μένει μόνιμα εδώ και χρόνια, κυρίως τον χειμώνα, με τη γοητευτική Λιβανέζα σύζυγό του Ναζίρα. Η εταιρεία του αναλαμβάνει projects και παρέχει υπηρεσίες χωρίς αμοιβή στην αρχή για να δώσει τα διαπιστευτήριά της, αλλά ο Χρήστος Γρηγοράκης ξέρει ότι είναι ζήτημα χρόνου να τον εμπιστευτούν. Αμέσως μετά έρχονται οι πελάτες, στην πλειονότητά τους μεγάλες κατασκευαστικές και εργολαβικές εταιρείες που ασχολούνται με την υγεία, καθώς και medical constructors.

Οι δουλειές πάνε πολύ καλά και η εταιρεία επεκτείνεται στην αγορά της Αφρικής ανοίγοντας γραφεία στη Νιγηρία, αλλά στο μυαλό του υπάρχει πάντα η σκέψη να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στην αγαπημένη του Μύκονο. Η κατάλληλη ευκαιρία ήρθε όταν έμαθε για το project δύο νέων ξενοδοχείων γνωστής αλυσίδας που ανήκουν σε εταιρεία αραβικών συμφερόντων. «Τα πήραμε σε πολύ πρώιμο στάδιο κατασκευής, υπογράψαμε μακροχρόνια μίσθωση για τις εκτάσεις και τα αναπτύξαμε κάτω από τη δική μας εταιρεία», διευκρινίζει, μιλώντας στο protothema.gr. Δεν θέλει να μπει σε πολλές λεπτομέρειες για τη συμφωνία, αν και έχει γίνει γνωστό ότι αρχικά επένδυσε μόνος του στο νέο project, ενώ μετά από επαφές που είχε εισήλθαν και άλλοι.

Ως άνθρωπος που έχει ταξιδέψει σχεδόν παντού παραδέχεται ότι η Μύκονος είναι πολύ ακριβή, αν και ο ίδιος προσπαθεί να κρατήσει μια ισορροπία τόσο στο ξενοδοχείο (το δεύτερο θα ανοίξει του χρόνου) όσο και διάσημο κλαμπ της Ίμπιζα που «έφερε» στη Μύκονο.

Δείτε βίντεο από το aegeanislands.promo:

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News