Τροχαία δυστυχήματα: Συμβουλές για να μη χυθεί άλλο αίμα στην Κρήτη

Κρήτη
Τροχαία δυστυχήματα: Συμβουλές για να μη χυθεί άλλο αίμα στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξημένα μέτρα στους δρόμους της Κρήτης για τον Δεκαπενταύγουστο

Αυξημένη είναι η κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Κρήτης για την έξοδο των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου, με την Τροχαία να είναι συνεχώς παρούσα ώστε να προλάβει τυχόν ατυχήματα.

Με δεδομένο πως και αυτό το καλοκαίρι έχουν γραφτεί τραγωδίες με αίμα στην άσφαλτο της Κρήτης, η Τροχαία βρίσκεται επί ποδός, θέτοντας έκτακτα μέτρα πρόληψης. Συγκεκριμένα, ο διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου Μανόλης Μουρτζάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό φακό της “ΚΡΗΤΗ ΤV”, ανέφερε πως έχει εκπονηθεί ένας σχεδιασμός για τις επόμενες μέρες και θα είναι αυξημένη η παρουσία της Τροχαίας στους δρόμους.

Ο κ. Μουρτζάκης δεν παρέλειψε να δώσει και κάποιες συμβουλές στους πολίτες οι οποίοι θα απομακρυνθούν από τα αστικά κέντρα για να πάρουν μια ανάσα ξεκούρασης στην ύπαιθρο, λέγοντας: «Θα πρέπει όλοι μας να είμαστε σε κατάσταση να μπορούμε να οδηγήσουμε και να ακολουθούμε τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Τη ζώνη και το κράνος μας αμελητί να τα φοράμε. Αλκοόλ και κινητό δεν πάνε μαζί και, επειδή στις εθνικές οδούς παρατηρούνται τροχαία ατυχήματα από κάποια λάθος προσπέραση, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας πως η διπλή διαχωριστική γραμμή στο βόρειο οδικό δίκτυο και μέσα στην πόλη είναι σαν στηθαίο στους αυτοκινητόδρομους. Είναι τοίχος για τον οδηγό».

Μέτρα από την Τροχαία

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News