«Μια στιγμή αρκεί»: Τα συγκλονιστικά βίντεο της Πυροσβεστικής Κρήτης

Κρήτη
«Μια στιγμή αρκεί»: Τα συγκλονιστικά βίντεο της Πυροσβεστικής Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρία νέα βίντεο της Περιφέρειας Κρήτης και της Πυροσβεστικής Διοίκησης Κρήτης με στόχο την πρόληψη των πυρκαγιών

Με τρία συγκλονιστικά βίντεο, η Περιφέρεια Κρήτης και η Πυροσβεστική Διοίκηση Κρήτης, καλούν τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού να είναι προσεκτικοί, καθώς… «μια στιγμή αρκεί».

Τα βίντεο επιδιώκουν να συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών με στόχο την πρόληψη των πυρκαγιών. Μέσα από τα βίντεο υπενθυμίζεται πως «Μια στιγμή είναι αρκετή» για να προκληθεί τεράστια και ανεπανόρθωτη καταστροφή στον άνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον.

Το ακόλουθο βίντεο εστιάζει σε βασικές επισημάνσεις ώστε να αποφεύγονται λανθασμένοι ανθρώπινοι χειρισμοί που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά. «Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα, δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές. Δεν πετάμε αποτσίγαρα και σκουπίδια στο δάσος. Δεν κάνουμε εργασίες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ενώ, τα παρακάτω δύο μικρότερα σε διάρκεια βίντεο με τίτλο «Μια στιγμή!», βρίσκονται στο επίκεντρο οι απώλειες που προκαλούν οι πυρκαγιές. «Σκέψου τα εκατομμύρια στρέμματα, σκέψου τις περιουσίες που χάνονται, σκέψου την ανεπανόρθωτη ζημιά στο περιβάλλον, σκέψου τους συνανθρώπους μας που βρήκαν τραγικό θάνατο. Σκέψου ότι μια στιγμή αρκεί!», αναφέρει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News