Μανώλης Κουρουπάκης: «Έχουμε χτίσει μια δική μας Κρήτη στη Ν. Υόρκη»

Κρήτη
Μανώλης Κουρουπάκης: «Έχουμε χτίσει μια δική μας Κρήτη στη Ν. Υόρκη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η "φωνή" των ομογενών μίλησε για την Κρήτη

Μεταδίδει τον παλμό της Κρήτης σε χιλιάδες Έλληνες σε κάθε γωνιά του πλανήτη μέσα από τη ραδιοφωνική συχνότητα του HELLAS FM στη Νέα Υόρκη και μέσω διαδικτύου. Είναι ο Μανώλης Κουρουπάκης, ομογενής της Αμερικής , που ταξιδεύει το νησί ανά την υφήλιο με τις μουσικές , τη μετάδοση των ειδήσεων και την περίφημη κρητική διάλεκτο.

Κάθε καλοκαίρι, όπως και χιλιάδες ακόμη ομογενείς, ο Μανώλης Κουρουπάκης επιστρέφει στην Κρήτη.

"Εννιά μήνες το χρόνο δεν την αναζητώ την Κρήτη, γιατί έχουμε χτίσει μια δικιά μας Κρήτη. Όταν όμως πιάσει ο Απρίλης, θυμίζω σαν την αίγα. Το μυαλό μου είναι συνέχεια στην Κρήτη" εξομολογείται ο κ.Κουρουπάκης. 

"Γειά σου σύντεκνε …"

Μέσα από την καθημερινή εκπομπή του στον Ελλάς FM o Μανώλης Κουρουπάκης επικοινωνεί με τους Έλληνες όχι μόνο της Νέας Υόρκης, αλλά και του Σίδνευ και της Μελβούρνης ενώ χάρη στο διαδίκτυο τα νέα του απόδημου ελληνισμού φτάνουν μέχρι την Κρήτη.  Όπως λέει : "νοιώθω χαρά να διαβάζω κάθε πρωί τα μηνύματα και να μου λένε, γειά σου σύντεκνε …". 

Κρήτες της Αμερικής συναντήθηκαν στο Δημοτικό Κήπο των Χανίων, σε ένα αντάμωμα με σημείο αναφοράς την αγάπη τους για το νησί.

"Είναι πλέον ετήσιο ταξίδι, μάλλον προσκήνυμα για να πιούμε το νερό της ανθρωπιάς της Κρήτης ,του πολιτισμού της, τη ρακή της αντρειοσύνης της και να γεμίσουμε τις μπαταρίες να μας για να ξαναφύγουμε σε όλα τα μέρη του κόσμου ,τονίζει ο τέως Πρόεδρος Παγκρητικής Αμερικής – Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Μανώλης Βελιβασάκης. 

 "Τα παιδιά μας έχουν μεγαλώσει με κρητικές αρχές, προσπαθούμε έτσι να μεταδώσουμε τα ήθη και τα έθιμα της Κρήτης στις επόμενες γενιές και είμαστε πολύ τυχεροί που καταγόμαστε από την Κρήτη" αναφέρει η Μαρία Στρατουδάκη. 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγιάς φιλοξένησε την Πέμπτη τη μεγάλη συνάντηση των απόδημων Κρητών με τίτλο «Επιστροφή στις Ρίζες». Ψυχή της διοργάνωσης είναι ο Μανώλης Κουρουπάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News