«Καυτός» ο καιρός στην Κρήτη: Μέχρι και… 39 °C η θερμοκρασία!

Κρήτη
«Καυτός» ο καιρός στην Κρήτη: Μέχρι και… 39 °C η θερμοκρασία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υψηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη μέχρι την Κυριακή

«Καυτές», όπως όλα δείχνουν, θα είναι οι επόμενες ημέρες για τους Κρητικούς αλλά και τους επισκέπτες του νησιού.

Μάλιστα, από την Παρασκευή 9 Αυγούστου, το θερμόμετρο θα ανέβει ακόμη περισσότερο, με την Παρασκευή - σύμφωνα με τα μέχρι τώρα μετεωρολογικά στοιχεία - να αποτελεί την πιο ζεστή ημέρα της εβδομάδας, με θερμοκρασίες που θα φτάσουν μέχρι και τους… 39 °C!

Αναλυτικότερα, η θερμοκρασίες στην Κρήτη, μέχρι την Παρασκευή, θα κυμαίνονται περί τους 30 - 32 °C. Από την Παρασκευή και έπειτα, όμως, το θερμόμετρο αναμένεται να ανέβει ακόμη περισσότερο, φτάνοντας τους 35 °C, σε αρκετές περιοχές, ενώ το μεσημέρι της Παρασκευής στα Σφακιά, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 39 °C, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (meteo.gr).

Οι υψηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη θα διατηρηθούν και το Σαββατοκύριακο 8 - 9 Αυγούστου, ευνοώντας… μικρές (και μη) καλοκαιρινές εξορμήσεις, ενόψει και της γιορτής του Δεκαπενταύγουστου.

Την Παρασκευή οι υψηλότερες θερμοκρασίες - Που θα «χτυπήσει κόκκινο» το θερμόμετρο;

Αγία Βαρβάρα - 35 °C

Γαύδος - 34 °C

Γέργερη - 36 °C

Ζαρός - 34 °C

Ιεράπετρα - 32 °C (με αισθητή θερμοκρασίες τους 35 °C)

Λέντας - 35 °C

Μοίρες - 35 °C

Παλαιόχωρα - 35 °C

Πρέβελη - 35 °C

Σφακιά - 39 °C

Τυμπάκι - 35 °C

Ο καιρός σήμερα στην Κρήτη

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Κρήτη, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 και τοπικά στην νότια Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Γενικά αίθριο θα είναι αύριο ο καιρός στην Ελλάδα, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News