Κρήτη

Πάλεψαν με 4 πύρινα μέτωπα και τους ανέμους οι πυροσβέστες - Συνελήφθη άντρας

Φωτιές έκαψαν πάνω από 25 στρέμματα γης τη νύχτα

Πολλαπλά μέτωπα, με εχθρό τους ισχυρούς ανέμους, είχαν να αντιμετωπίσουν το βράδυ της Τρίτης οι πυροσβέστες στην Κρήτη. Φωτιά ξέσπασε σε διαφορετικά σημεία: στο Ρέθυμνο, στη θέση Κοπίδα Καλύβου του πρώην δήμου Κουλούκωνα, στον Κρουσώνα και το Χουδέτσι Αρχανών όπου ρίχτηκαν στη μάχη 32 πυροσβέστες . Συνολικά οι φλόγες έκαψαν περίπου 25 στρέμματα γης.

Μία σύλληψη

Μάλιστα για τη φωτιά που ξέσπασε στον Κρουσώνα ,που έκανε στάχτη 300 τεραγωνικά μέτρα δασικής έκτασης, συνελήφθη άντρας με την κατηγρία του εμπρησμού. Και δεν πρόκειται για τη μόνη περίπτωση. Πριν από μερικές ημέρες, δύο άτομα - ένας 16χρονος και ένας 37χρονος- συνελήφθησαν για τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής σε χορτολιβαδική έκταση στον Γιούχτα του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

(Η φωτιά σε περιοχή των Αρχανών)

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Κρήτη την Τετάρτη

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019:

"Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται στις περιοχές της Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Ικαρίας, Κυκλάδων, Κρήτης, Κυθήρων, Λακωνίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Αχαΐας, Ηλείας & Ζακύνθου.

Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο κατά την αντιπυρική περίοδο (έως 31 Οκτωβρίου)".

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια