Κρήτη

Συνάντηση Μάκη Βορίδη με τους αμπελουργούς της Κρήτης

Πρώτο τετ-α-τετ των αγροτών της Κρήτης με τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Τη πρώτη της επαφή με τον νέο υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης Μάκη Βορίδη είχε αντιπροσωπεία της ομάδας Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης.

Οι εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου σε μια κυρίως, ενημερωτικού χαρακτήρα συνάντηση άνοιξαν την ατζέντα των κυριότερων ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο.

Μεταξύ άλλων συζήτησαν με το νέο υπουργό τις αλλαγές που επίκεινται στον ΕΛΓΑ τη νέα Κοινή Αγροτική Πολίτική αλλά και το φορολογικό και το ασφαλιστικό.

Ο κ. Βορίδης κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξέφραση της σαφή βούληση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και του ίδιου να υπερασπιστούν και να αυξήσουν το εισόδημα των αγροτών. 

Οι εκπρόσωποι των αμπελουργών και των ελαιοπαραγωγών της Μεγαλονήσου έθεσαν στον υπουργό το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και ο κ. Βορίδης τους ενημέρωσε για όλα τα ζητήματα τα οποία βρίσκονται στην ατζέντα του και αναμένεται να υλοποιηθούν στο πλαίσιο των προεκλογικών δεσμεύσεων της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εξειδικεύοντας την κυβερνητική βούληση ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΛΓΑ και την εξελισσόμενη ήδη προσπάθειά του να δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε οι γεωργικές ασφαλίσεις να εξυγιανθούν. Πρόσθεσε δε ότι είναι δεδομένη η σύνδεση των συνεπειών των κλιματικών αλλαγών με τις αποζημιώσεις.

Σχετικά με τη νέα ΚΑΠ, ο κ. Βορίδης διευκρίνισε την κατεύθυνση την οποία αυτή θα έχει και η οποία θα οδηγεί σε συγκεκριμένες επενδύσεις που στόχο θα έχουν τη βελτίωση των προϊόντων με παράλληλη μείωση του κόστους  προς όφελος τόσο των ευρωπαίων αγροτών όσο και των ευρωπαίων καταναλωτών.

Παράλληλα έκανε σαφές ότι θα υπάρξει διαχωρισμός της θεσμικής εκπροσώπησης των αγροτών (μέσα από τη δημιουργία Επιμελητηρίου αγροτών) από την οικονομική παραγωγή.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια