Η περιπέτεια των δύο αγοριών θύμισε την ιστορία του 4χρονου Άλεξ

Κρήτη
Η περιπέτεια των δύο αγοριών θύμισε την ιστορία του 4χρονου Άλεξ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 4χρονος είχε πέσει από τον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας στα Χανιά, αλλά σώθηκε!

Στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται στην ίδια κατάσταση από την Κυριακή δύο 2χρονα αγόρια - το ένα από αυτά σε πολύ κρίσιμη κατάσταση - μετά από πτώση που είχαν, με αποτέλεσμα σε αυτή την τόσο ευαίσθητη ηλικία να καλούνται να δώσουν μια μεγάλη μάχη για τη ζωή τους και με τις οικογένειές τους να αγωνιούν για την πορεία της υγείας τους.

Πρόκειται για δύο διαφορετικές περιπτώσεις περιστατικών πτώσεων που σημειώθηκαν σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο. Στην περίπτωση όπου η κατάσταση της υγείας του παιδιού χαρακτηρίζεται πιο σοβαρή, συναγερμός σήμανε στο ΕΚΑΒ το βράδυ της Κυριακής όταν το 2χρονο αγοράκι από τη Συρία έπεσε από τον 3ο όροφο της πολυκατοικίας που μένει η οικογένειά του στο Πέραμα Ρεθύμνου. Αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Περάματος και μετά στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Ωστόσο, στις 7:30 το απόγευμα της Κυριακής ξεκίνησε η μεταφορά του στο ΠΑΓΝΗ, όπου υποβλήθηκε σε νευροχειρουργική επέμβαση, για να νοσηλευτεί μετά στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, με κάθε λεπτό που περνάει να θεωρείται κρίσιμο, καθώς φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τραύματα σε όλο του το σώμα, με την κατάστασή του να θεωρείται απρόβλεπτη.

Λίγο νωρίτερα, και συγκεκριμένα νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, άλλο ένα αγοράκι περίπου 2 ετών μεταφέρθηκε άμεσα στο ΠΑΓΝΗ, έπειτα από πτώση που είχε από καρεκλάκι στο Ηράκλειο. Το παιδάκι λόγω της πτώσης του χτύπησε στο κεφάλι και παρουσίασε νευρολογικά προβλήματα, που οδήγησαν στη διασωλήνωσή του. Όπως τονίζει ο κ. Φανουργιάκης, «το παιδί που ήρθε από το Ηράκλειο νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων. Δε χρειάστηκε να χειρουργηθεί. Είναι διασωληνωμένο και σε καταστολή στην Εντατική. Πάντα, όμως, τα πρώτα 24ωρα είναι κρίσιμα». Και τα δύο αγοράκια είναι διασωληνωμένα σε καταστολή στη Μονάδα, όπως τόνισε ο διοικητής ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου Γιάννης Τασσόπουλος, επισημαίνοντας πως «οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που φέρει το ένα παιδί προβληματίζουν πιο έντονα, όμως το προσωπικό μας κάνει ό,τι μπορεί για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των περιστατικών». Ευχή όλων είναι τα δύο παιδάκια να ξεπεράσουν γρήγορα τη σοβαρή αυτή περιπέτεια υγείας τους και να επιστρέψουν σώα δίπλα στις οικογένειές τους.

Η περιπέτεια του 4χρονου Άλεξ

Ωστόσο οι δύο αυτές περιπτώσεις δεν είναι οι μόνες που έχουν συμβεί. Υπενθυμίζεται το περιστατικό εκείνο που είχε σημειωθεί τον Οκτώβριο του 2018, όταν ένα αγοράκι μόλις 4 ετών έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του, στον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Αναγνώστου Γογονή, στα Χανιά, και έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή παραμένοντας για πολύ καιρό στην Εντατική, αλλά ωστόσο κατάφερε να βγει νικητής.

Το παιδί, αλβανικής υπηκοότητας, ήταν μόνο στο σπίτι και αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι έκανε κούνια από ένα καλώδιο, όταν έχασε την ισορροπία του και βρέθηκε στο οδόστρωμα.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 12 το μεσημέρι εκείνης της ημέρας του περυσινού Οκτώβρη. Σοκαρισμένοι οδηγοί των αυτοκινήτων και περαστικοί είδαν τον μικρό Άλεξ, όπως είναι το όνομά του, να πέφτει στο κενό. Άνθρωποι που έτρεξαν κοντά του είδαν το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του, με σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που παρέλαβε σε σοβαρή κατάσταση το 4χρονο αγοράκι, καθώς και δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου μεταφέρθηκε το μικρό αγόρι από την Αλβανία, εισήχθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Αφού δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες, υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα των τραυμάτων που φέρει. Υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και οι γιατροί έκριναν ότι ήταν αναγκαία η διακομιδή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ. Σε βάρος των γονιών του παιδιού είχε σχηματιστεί δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Όπως προβλέπει ο νόμος, η μητέρα του συνελήφθη. Ωστόσο, λίγο αργότερα, η μητέρα του παιδιού αφέθηκε ελεύθερη και - σύμφωνα με πληροφορίες - έσπευσε αμέσως στο ΠΑΓΝΗ, για να βρίσκεται δίπλα στο παιδάκι της που έδινε την πιο κρίσιμη μάχη της ζωής του και τελικά την κέρδισε...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News