Κρήτη

Καιρός: «Καυτές» ημέρες στην Κρήτη με 40°C

Διαβάστε αναλυτικές οδηγίες για να προφυλαχτείτε από τον καύσωνα

Καυτές αναμένονται οι επόμενες ημέρες για πολλές περιοχές της Ελλάδας και ανάμεσά τους δε θα μπορούσε να μη βρίσκεται η Κρήτη που είναι κοντά στην Αφρική απ’ όπου μεταφέρονται θερμές αέριες μάζες.

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν τουλάχιστον έως το Σάββατο 3 Αυγούστου, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Όπως αναφέρουν οι προβλέψεις του meteo.gr, oι θερμότερες ημέρες αναμένεται να είναι η Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο, 2 και 3 Αυγούστου, όταν οι μέγιστες θερμοκρασίες στα κεντρικά ηπειρωτικά θα φτάσουν τοπικά τους 41 έως 42 βαθμούς Κελσίου.

Οι εκτιμώμενες μέγιστες θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής θα φτάσουν τους 39 έως 40 βαθμούς στη Θεσσαλία και στη Νότια Κρήτη, ενώ το Σάββατο στην Κεντρική Ελλάδα το θερμόμετρο θα ανέβει στους 41-42 βαθμούς.

Όμως, σύμφωνα με την πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το «κύμα» ζέστης φαίνεται να είναι σύντομο, αφού από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου αναμένεται η ενίσχυση των βορείων ανέμων, που θα ενταθούν την Κυριακή, με συνέπεια την υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών, ενώ στα βόρεια προβλέπονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως τις θερμές ώρες του Σαββάτου.

Οι θερμοκρασίες σε περιοχές της Κρήτης την Παρασκευή

Ηράκλειο 32°C

Ρέθυμνο 30°C

Χανιά 33°C

Άγιος Νικόλαος 29°C

Σητεία 28°C

Ζαρός 35°C

Ιεράπετρα 31°C

Λέντας 38°C

Μάλια 31°C

Μοίρες 38°C

Παλαιόχωρα 35°C

Τυμπάκι 39°C

Οι θερμοκρασίες σε περιοχές της Κρήτης το Σάββατο

Ηράκλειο 36°C

Ρέθυμνο 34°C

Χανιά 36°C

Άγιος Νικόλαος 34°C

Σητεία 31°C

Ζαρός 35°C

Ιεράπετρα 36°C

Λέντας 35°C

Μάλια 33°C

Μοίρες 32°C

Παλαιόχωρα 32°C

Τυμπάκι 31°C

Αναλυτικές προβλέψεις για την Κρήτη μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Πως μπορείτε να προφυλαχτείτε από τον καύσωνα;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια