«Φωτιά» οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για πυρκαγιές

Κρήτη
«Φωτιά» οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για πυρκαγιές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μία μετά την άλλη ξεσπούσαν οι φωτιές σε περιοχές της Κρήτης

Αλλεπάλληλα είναι τα τηλεφωνήματα που δέχεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία για φωτιές που έχουν προκληθεί, σε κάθε γωνιά της Κρήτης.

Οι κλήσεις, μάλιστα, είναι αυξημένες τις τελευταίες ημέρες αφού η Κρήτη, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, είναι σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς την ώρα που οι καιρικές συνθήκες… ευνοούν τις φλόγες λόγω ανέμων και υψηλών θερμοκρασιών.

Το ίδιο συνέβη και χτες, Δευτέρα, με τους πυροσβέστες να τρέχουν για να σβήσουν φωτιές.

Στις 12 τα μεσάνυχτα, 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος κλήθηκαν για φωτιά που ξέσπασε στο Τεφέλι του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων. Για το συμβάν διενεργείται προανάκριση, ενώ δεν είναι γνωστή η αιτία πρόκλησης της φωτιάς.

Λίγες ώρες νωρίτερα, η Πυροσβεστική κλήθηκε για φωτιά στις αρχαιότητες του Δήμου Χερσονήσου. Συγκεκριμένα, στις 16:30 έφτασαν στο σημείο τρία οχήματα με έξι πυροσβέστες που «έπεσαν» στη μάχη με τις φλόγες και πρόλαβαν τη φωτιά που έσβησε στις 19:25, καίγοντας χορτολιβαδική έκταση.

Τα περιστατικά, όμως, δε σταματούν εδώ… Στις 17:13 τέσσερις πυροσβέστες με δύο οχήματα έφτασαν στην Αυλή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος για να σβήσουν φωτιά σε γεωργική έκταση. Κάτι που κατάφεραν μετά από πολλές ώρες. Η ολοκλήρωση της επιχείρησης κατάσβεσης έγινε στις 23:45.

Τέλος, αργά το βράδυ της Δευτέρας η Πυροσβεστική δέχτηκε κλήση και για πυρκαγιάς σε οικόπεδο στο Βαρύπετρο του Δήμου Χανίων.

Στις 23:40 έφτασαν στον υπαίθριο χώρο εννέα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα ξεκινώντας την επιχείρηση κατάσβεσης. Τελικά κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στις 1:43 μετά τα μεσάνυχτα.

Για όλα τα περιστατικά διενεργείται προανάκριση, καθώς η αιτία και οι συνθήκες παραμένουν άγνωστα στοιχεία για το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News