Κρήτη

Χρήστος Ιωάννης: «Θέλω να παίξω με τους φίλους μου φυσιολογικά και επιτέλους να γίνω καλά»

Συγκλονιστικός ο 13χρονος που πάσχει από στένωση αορτής και απαιτείται η εξεύρεση ενός τεράστιου ποσού για να χειρουργηθεί στην Βοστώνη

Τα λόγια που βγαίνουν από το στόμα του Χρήστου Ιωάννη είναι συγκλονιστικά. Ένα αγόρι στην ηλικία του θεωρεί δεδομένο να μπορεί να τρέχει, να ανεβαίνει μία σκάλα, να γελάει δυνατά, ακόμη και να κλαίει… 

Για τον 13χρονο όμως τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει.

Το σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει από πολύ μικρός  και πλέον έχει επιδεινωθεί, με αποτέλεσμα αρχές Αυγούστου να πρέπει να μεταβεί στην Βοστώνη για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση,  δεν του «επιτρέπει» να ζει την ζωή όπως ένα παιδί στην ηλικία του και να απολαμβάνει τις χαρές της με οικογένεια και φίλους.

Όμως ο ίδιος δεν το βάζει κάτω. Θαρραλέος και γνωρίζοντας τα πάντα για την ασθένεια του  και τι πρέπει να κάνει, ανοίγει την καρδιά του στο φακό της ΚΡΗΤΗ TV και αναφέρεται στο πρόβλημα με αφοπλιστική ειλικρίνεια, με «πρωταγωνίστρια» όμως την ελπίδα που έχει ριζώσει στην καρδιά του να γίνει καλά και να μην χρειαστεί να υποβληθεί σε άλλη επέμβαση,.

«Είναι ένα χειρουργείο που θα το κάνω στις αρχές του Αυγούστου, με σκοπό να σταματήσει το πρόβλημα που έχω, ελπίζοντας να μην ξανακάνω άλλο χειρουργείο».

Ο ίδιος, κοιτάζοντας στα μάτια την μητέρα του αναφέρεται και στις δυσκολίες που ζει καθημερινά και σε εκείνα που η ασθένεια του δεν τον αφήνει να απολαμβάνει. Πράγματα της καθημερινότητας που άλλα παιδιά της ηλικίας του, τα χαίρονται στο 100% όμως εκείνος όλα αυτά τα χρόνια έχει μάθει να είναι πολύ προσεκτικός στις κινήσεις του και στις αντιδράσεις του για να μην υπάρχουν συνέπειες, άσχημες στην μετέπειτα ζωή του.

«Κουράζομαι πολύ εύκολα. Αν μου βάλετε για παράδειγμα να ανέβω μια σκάλα θα την ανεβώ σιγά με βαθιές ανάσες, όπως συμβαίνει και στο σχολείο. Περιμένω όλα τα παιδιά  να ανέβουν την σκάλα για να μην κουράζομαι και μετά εγώ ανεβαίνω με την ησυχία μου». 

Αφοπλιστική την ίδια ώρα και η μητέρα του. Κοιτάζει με χαμόγελο το γιο της, γνωρίζοντας μέσα της βαθιά ότι έχει διανύσει ένα μεγάλο «Γολγοθά» για να βγει το παιδί της νικητής από αυτήν την περιπέτεια με την καρδιά του, όπως είχε άλλωστε εξιστορήσει προημερών στο neakriti.gr. με το ενδιαφέρον, από την πρώτη στιγμή, ανθρώπων κάθε ηλικίας να είναι μεγάλο και να ξεπερνά τα σύνορα της Κρήτης αλλά και της χώρας μας.  

Όμως η ψυχή της γαληνεύει, οι κακές σκέψεις απομακρύνονται και μία αχτίδα φωτός ξεπροβάλλει, βλέποντας κατάματα το παιδί της να στέκεται στα πόδια του, παραδίδοντας ο ίδιος μαθήματα ζωής.

«Πρέπει να γίνει αυτό το χειρουργείο, γιατί είναι ένα και μοναδικό χειρουργείο και τελειώνει το πρόβλημα το καρδιοχειρουργικό, του παιδιού μου , οπότε καταλαβαίνετε θα φτάσω στα άκρα και θα κάνω τα πάντα μέχρι να τα καταφέρω», αναφέρει η κ. Μηναδάκη, καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια να μην δει ο γιος της να  κυλούν δάκρυα από τα μάτια της .

Τι θα ήθελε όμως ο Χρήστος Ιωάννης να κάνει, εφόσον καταφέρει και μεταβεί στην Βοστώνη, υποβληθεί στην επέμβασή για την αντιμετώπιση της στένωσης αορτής, πάνε όλα καλά  και επιστρέψει από το εξωτερικό στο σπίτι του; Η απάντηση του καθηλωτική.

«Θέλω πολύ να παίζω με τους φίλους μου φυσιολογικά. Το πρώτο πράγμα που θέλω να κάνω είναι να τρέξω και να πάρω μία μπάλα να παίξω μπάσκετ».

«Είναι μεγάλη ανάγκη και παρακαλώ όλους όσοι μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν», λέει η μητέρα, με την ελπίδα ότι οι προσευχές της θα εισακουστούν και το παιδί της γυρίσει στο σπίτι, από το εξωτερικό  υγιές  έχοντας ξεπεράσει πλέον την περιπέτεια του.

Ο 13χρονος Χρήστος Ιωάννης χρειάζεται την βοήθεια μας

Η κλεψύδρα του χρόνου έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα, για τον 13χρονο Χρήστο Ιωάννη που αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και πρέπει άμεσα να χειρουργηθεί σε νοσοκομείο της Βοστώνης.

Ωστόσο τα ποσό που απαιτείται για να χειρουργηθεί το αγόρι αγγίζει τα 147.000 δολάρια, ένα ποσό που η οικογένεια δεν έχει να καλύψει σε καμία περίπτωση.

Η περιπέτεια του Χρήστου – Ιωάννη ξεκίνησε σε ηλικία μόλις 2,5 ετών

 Μιλώντας στο neakriti.gr ο πατέρας του Χρήστου- Ιωάννη, προ ημερών είχε αναφερθεί  στην περιπέτεια του γιου του, ο οποίος πάσχει από στένωση αορτής με επηρεασμένη βαλβίδα και μεμβράνη στην βαλβίδα.

«Ο γιος μου σε ηλικία 2,5 ετών προχώρησε σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο Αθηνών. Με τα χρόνια ωστόσο η υγεία του επιδεινώθηκε και η στένωση αορτής από το 66%  που ήταν αρχικά έχει φθάσει στο 96%. Αφού έψαξα το θέμα , ήρθα σε επαφή με ένα γιατρό που συνεργάζεται με Νοσοκομείο της Βοστώνης και ειδικεύεται σε τέτοιου είδους θέματα που έχουν σχέση με παιδιά. Τα τελευταία χρόνια είμαστε συνεχώς σε επαφή με το νοσοκομείο, οποιαδήποτε εξέταση που κάνει ο μικρός την στέλνουμε στο νοσοκομείο του εξωτερικού, και από εκεί οι γιατροί μας καθοδηγούν για τα ακριβή βήματα που ακριβώς πρέπει να ακολουθήσουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γιώργος Ινιωτάκης.

Οι τελευταίες εξετάσεις έδειξαν ότι η κατάσταση του 13χρονου έχει επιδεινωθεί και μάλιστα οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένεια ότι πρέπει άμεσα να μεταφερθεί στη Βοστώνη για να υποβληθεί σε εξειδικευμένη χειρουργική επέμβαση. Το χειρουργείο πρέπει να γίνει αρχές του Αυγούστου και πλέον η οικογένεια έχει επιδοθεί σε έναν μαραθώνιο εξεύρεση του τεράστιου ποσού που απαιτείται.

«Η στένωση αορτής έχει προχωρήσει στο 96%. Τα περιθώρια έχουν στενεύσει δραματικά και  για τον λόγο αυτό οι γιατροί μας έχουν ανακοινώσει ότι έχουν «κλείσει» ημερομηνία που πρέπει να χειρουργηθεί ο μικρός και αυτή δεν είναι άλλη από την 5η Αυγούστου. Καταλαβαίνετε λοιπόν τι σημαίνει αυτό για μας. Εγώ κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα γιατί θέλω ο γιος μου να χειρουργηθεί και να πάνε όλα καλά και να μπορεί να ζήσει σαν ένα φυσιολογικό παιδί από την άλλη ωστόσο, τα ποσό είναι υπέρογκο» .

Ο «Γολγοθάς» της οικογένειας και η ευχή των γονιών του 13χρονου

Συγκλονιστικά και τα λόγια της μητέρας του 13χρονου στο neakriti.gr, Μαρίνας Μηναδάκη, η  οποία αναφέρθηκε στην περιπέτεια του παιδιού της με την ελπίδα όλα επιτέλους να έχουν μια αίσια κατάληξη.

«Από το 2010 έβαλα όσα χρήματα μπορούσα αλλά μέχρι και σήμερα δεν έχει καλυφθεί  το ποσό. Εύχομαι σε καμία μαμά να μην αφήνει ο Θεός να περνάει τέτοια περιπέτεια. Τα άγχος και το τρέξιμο είναι πολύ μεγάλο και το μόνο που θέλω είναι ο γιος μου να τα καταφέρει και βγει νικητής από αυτήν την περιπέτεια».

Να σημειωθεί ότι από το νοσοκομείο των ΗΠΑ, οι γιατροί δίνουν τουλάχιστον 95% πιθανότητες επιτυχίας του 13χρονου, γεγονός που σκορπάει αισιοδοξία στην οικογένεια που έχει κινήσει «γη και ουρανό» για την εξεύρεση χρημάτων.

«Εγώ δεν αναγκάζω κανένα, η καλή θέληση είναι αυτή που μετράει στις μέρες μας και αν υπάρχει περίσσευμα καθώς οι μέρες που διανύουμε είναι δύσκολες για όλους. Μην σας πω τα συναισθήματα μου αυτές τις ώρες, ως πατέρας. Χθες μας ειδοποιήσαν ότι πρέπει το παιδί να είναι εκεί 1η του Αυγούστου να υποβληθεί σε προ εγχειρητικό έλεγχο. Τρέχω από εδώ και από εκεί για να μαζέψω χρήματα. Και από την δουλειά μου υπάρχει οικονομική στήριξη και το μόνο που δεν θέλω να σκέφτομαι είναι το χειρότερο σενάριο. Δηλαδή να μην καταφέρουμε να πάμε το παιδί στο εξωτερικό . Δεν το δέχομαι αυτό και είμαι σίγουρος ότι δεν θα γίνει  και όλα θα πάνε καλά και ο μικρός μου θα βγει νικητής».

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε

Να σημειώσουμε ότι έχει ανοιχτεί λογαριασμός στην Παγκρήτια Τράπεζα όπου και εκεί οι πολίτες μπορούν να καταθέσουν χρήματα για να βοηθήσουν τον 13χρονο Χρήστο – Ιωάννη.

To iban του λογαριασμού GR800 8700980000000007163690 και τα ονόματα των δικαιούχων Μαρίνα Μηναδάκη και Χρήστος Ιωάννης Ινιωτάκης.

Ας ευχηθούμε όλα να πάνε καλά και ο 13χρονος να ξεπεράσει την σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του και η οικογένεια του να ανακουφιστεί επιτέλους που το παιδί της θα βγει «νικητής» με την σημαντική βοήθεια για μία ακόμη φορά όλων των πολικών και όχι μόνο των Κρητικών, οι οποίοι και έχουν αποδείξει ότι έχουν τεράστιο απόθεμα ψυχής και στις δύσκολες στιγμές, εμπράκτως αποδεικνύουν την στήριξη τους στον συνάνθρωπο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια